Bojović Đeljošaju: Mi nismo adresa kojoj treba upućivati opomene

Demokratska narodna partija i Demokratski front pozivaju stranke manje brojnih naroda da se dogovore, i predlože zajedničkog kandidata za sudiju Ustavnog suda, kako bismo ovu važnu instituciju učinili u cjelini funkcionalnom, kazao je Dragan Bojović, potpredsjednik DNP-a i poslanik DF-a, reagujući na izjavu Nika Đeljošaja.
Bojović Đeljošaju: Mi nismo adresa kojoj treba upućivati opomene

Dragan Bojović

“Mi, međutim, nijesmo među „drugim partijama koje tu nešto traže”, kako kaže uvaženi gospodin Đeljošaj, niti smo adresa kojoj treba upućivati opomene „da poštuje dogovore”. Poznato je ko je proteklih decenija nastojao da kontroliše predstavnike manje brojnih naroda, fingirao dogovore, nametao rješenja i držao zarobljenim institucije. Naš zajednički cilj, gospodine Ðeljošaj, treba upravo da bude da institucije oslobodimo od takvih jednostranih, autokratskih uticaja, te da imenujemo profesionalce i ljude s integritetom, koji će djelovati na nepristrasan i neselektivan način, po slovu Ustava i zakona. A ne prema bilo kojim uskopartijskim, nacionalnim, ili vjerskim preferencijama i opredjeljenjima. Iskreno se nadamo da ćete se prilikom izbora rukovoditi upravo ovim načelima, i da će Vaš dogovor biti plodonosan”, naveo je Bojović.

Đeljošaj je ranije kazao da će se o četvrtom kandidatu dogovoriti manjinske partije, i da ostale stranke tu nemaju šta da traže.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Pala Vlada Dritana Abazovića

Odreknite se šećera na sedam dana, ovo će se desiti vašem tijelu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Privremeno se zatvara saobraćaj na Bulevaru Knjaza Danila

Bigović ”ušao u proceduru”, Vukotić obezbjeđivao medijsku podršku

Uhapšen Marko Ljubiša Kan

Tajić podnio ostavku: Odbor nije htio da me razriješi, pritiscima me tjerali na ostavku