test

Boljević: Dritan i družina nijesu htjeli da tadašnji ministri Konjević i Krivokapić znaju ko dolazi, zato su i švercovani podaci o vrsti leta

Standard

02/05/2023

08:45

Stalno govorimo da u sudstvu i tužilaštvu postoje problemi, ja sam dva razotkrio i predstavio – neka drugi nastupe dalje, kazao je vještak za vazduhoplovstvo Predrag Boljević gostujući na televiziji E.



„Državni tužilac je naveo da je u avionu bio Prvoslav Perić, a ne Porfirije, što govori o ozbiljnosti. Visoki funkcioneri su 4. i 5. septembra 2021. van snage stavili Ustav Crne Gore“, ističe Boljević.

Kako najavljuje, zbog zloupotrebe komandnog sistema podnijeće prijavu i protiv tadašnje ministarke odbrane Olivere Injac.

„Tužilaštvo će se baviti još nekim stvarima“, napominje Boljević.

Kad je u pitanju ulazak Porfirija, Boljević ističe da nijesu ispoštovane procedure te da su prekršena dva zakona koja jasno definišu ko i kako može preći granicu Crne Gore.

„Postoje jasno definisane nadležnosti u Zakonu o vazdušnom saobraćaju. U konkretnom slučaju vazduhoplov MUP Srbije. Taj vazduhoplov nikad ne bi mogao da uđe u Crnu Goru na onakav način, da zaista imamo suverenitet“, kaže Boljević.

Kad je u pitanju državni vazduhoplov, Agencija nije nadležno tijelo nego ministarstva odbrane i inostranih poslova, oni daju dozvolu da se uđe u državu.

„Dritan i družina nijesu htjeli da tadašnji ministri Konjević i Krivokapić znaju ko dolazi, zato su i švercovani podaci o vrsti leta“, ističe Boljević.

Ovakav ulazak, napominje on, nije dozvoljen ni u jednoj zemlji, ukoliko ta zemlja ima suverenitet.

„Neću stati i sljedeći potez je Tužilački savjet. Informisaću i nadležno odbor skupštine, iako teško da će reagovati. Mislim da će gospodin Novović u jednom trenutku ipak reagovati i ponovo otvoriti ovaj predmet“, zaključuje Boljević.

Izvor (naslovna fotografija):

Predrag Boljević

Ostavite komentar

Komentari (0)