Izvor: rtcg

Borelj i Varhelji danas u Crnoj Gori

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj boraviće danas i sjutra u Crnoj Gori, gdje će predsjedavati Savjetom za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore. Nakon Savjeta, visoki visoki predstavnik Borelj, premijer Abazović i komesar Varhelji održaće zajedničku konferenciju za novinare, koja je planirana oko 11:45 sati. Konferenciju možete pratiti uživo na Prvom programu TVCG i na Portalu RTCG.
Borelj i Varhelji danas u Crnoj Gori

“Posjeta će biti prilika da se sagledaju bilateralni odnosi EU i Crne Gore u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i razgovor o nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu”,saopšteno je iz Evropske službe za vanjske poslove (EEAS).

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj će u danas predsjedavati 11. Savjetom za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore u Podgorici. Crnu Goru će predstavljati premijer Dritan Abazović. Komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji predstavljaće Evropsku komisiju.

Nakon Savjeta, visoki visoki predstavnik Borelj, premijer Abazović i komesar Varhelji održaće zajedničku konferenciju za novinare, koja je planirana oko 11:45 sati.

Visoki predstavnik Borel će se potom sastati sa premijerom Abazovićem, potpredsjednicom Vlade i ministarkom evropskih poslova Jovanom Marović, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, ministrom pravde Markom Kovačem i predsjednicom Parlamenta Danijelom Đurović.

U popodnevnim satima, Borelj će se razgovarati sa predstavnicima civilnog društva i uticajnim ljudima o putu Crne Gore ka EU. Visoki predstavnik će se potom na Cetinju sastati sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

Borelj će u petak održati bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, nakon čega će oko 9:30 sati uslijediti izjava za medije.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Funkcionerima pokloni do 25 eura

Borelj u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pucnjava u Nikšiću: Ranjen Željko Radulović

Ćalović-Marković: Prijetnje Đukanovića tužiocima očigledan pritisak

Džihan Abazović: Premijerkina partnerka radi za nas, ne otvaramo bolnicu

Ana Đukanović: Da nije došlo do poravnanja spor bi vjerovatno završio pozitivno za Plantaže