test

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam na sve što sam radio i jedva čekam postupak

Standard

06/12/2022

21:38

Informaciju da je Specijalno državno tužilaštvo formiralo krivični predmet protiv mene i ostalih kolega koji su bili članovi i članice Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, primio sam sa olakšanjem budući da će se rasprava o ovoj temi konačno preseliti u institucije i nadom da će se one ipak oduprijeti dosadašnjem političkom pritisku da dođe do optužnice bez osnova, saopštio je večeras poslanik DPS-a Predrag Bošković.

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet.

“U krajnjem, vjerujem da sud neće podleći pritiscima nego da će se voditi zakonima i da će odbaciti eventualnu neosnovanu optužnicu, koja se politički pakuje već neko vrijeme. U pravičnom i zakonitom postupku nemam nikakve dileme da ću dokazati da je sve što je rađeno učinjeno u skladu sa zakonom te mi je savjest potpuno mirna, budući da sam se u dvodecenijskoj političkoj karijeri uvijek vodio poštovanjem pozitivnih pravnih propisa i radio u najboljem interesu države Crne Gore”, istakao je poslanik DPS-a.

Shodno tome, u Skupštini Crne Gore ću, najavio je Bšković, glasati da mi se skine imunitet.

“Ipak, ne mogu reći da me ovo saznanje u vezi sa zahtjevom tužilaštva iznenadilo, očekivao sam ovakav potez od institucije koja je u kadrovskom smislu formirana od parlamentarne većine. Upozoravali smo kada su se donosile izmjene Zakona o državnom tužilaštvu da će politička instrumentalizacija biti prirodna posljedica izmjena koje je inicirala tadašnja parlamentarna većina. Vjerujem da od danas više niko nema dilemu vezano za to, te da je ekspresna reakcija SDT-a ogolila do kraja da Crna Gora ima političko, a ne nezavisno državno tužilaštvo”, poručio je on.

Ovakvu reakciju SDT-a Bošković ocjenjuje i kao potez nervoze.

“Ovakvu reakciju razumijem i kao potez nervoze budući da je jasno da tehničkom premijeru Abazoviću, kao i neustavnoj parlamentarnoj većini, situacija izmiče kontroli te iz golog straha za svoj opstanak vuku ovakve poteze. Pad rejtinga, okolnost da su on lično kao i GP URA prepoznati kao eksponenti politike zvaničnog Beograda, niz odluka na štetu budžeta Crne Gore među kojima su i one kojima se bez analiza privatnim kompanijama sipa 20 miliona eura, protesti građana,… proizveli su ovakav ishitren potez. Jasno je, dakle, da im je politički kraj blizu te da će sve što se radilo u prethodne dvije godine doći na naplatu”, zaključio je Bošković.

Ostavite komentar

Komentari (0)