Bošković: Gospodine Vukšiću, uzalud igrate duplu igru sa ruskim nalogodavcima, nećete ostati direktor ANB-a

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, čovjek koji je nezapamćeno srozao ugled ove ustanove i njenim rastakanjem direktno ugrozio bezbjednost svih građana Crne Gore, ovih dana bavi se svim i svačim, osim onim što bi trebalo da mu bude prioritetno – zaštitom nacionalne bezbjednosti države kojoj služi, ocijenio je član Predsjedništva i poslanik DPS-a Predrag Bošković.
Bošković: Gospodine Vukšiću, uzalud igrate duplu igru sa ruskim nalogodavcima, nećete ostati direktor ANB-a

Foto: Predrag Bošković

“Tako je, nakon manekenskog gostovanja na režimskom tabloidu Vijesti, danas u ime Agencije potpisao saopštenje za javnost koje više podsjeća na oglašavanje neke političke partije nego li ključnog državnog organa koji se bavi pitanjem bezbjednosti”, pojasnio je poslanik.

Ipak, kaže on, “da razjasnimo neke činjenice”.

“Gospodine Vukšiću, pošto se držite procedura, obavijestite crnogorsku javnost u koliko časova ste dobili mejl kojim se prijeti dizanjem u vazduh tržnog centra TQ Plaza, a u koliko ste ga proslijedili Upravi policije, i objasnite zbog čega ste ga poslali tek nakon 15 sati čime ste direktno ugrozili život stanovnika Budve”, dodao je Bošković.

Funkcionera DPS zanima, kako je “moguće da ulazak Podznjakova u Crnu Goru nije registrovan”.

“Takođe, pošto se držite procedura, kako je moguće da nijeste registrovali ulazak Podznjakova u Crnu Goru, koji se šetao po našoj državi i javno objavljivao fotografije a da Vi nijeste ni znali da je tu, nego je o tome domaću javnost morao da obavijesti inostrani novinar koji ga je locirao, čak iz Kanade”, naglasio je Bošković.

Bošković pita da li “Vukšić osjeća odgovornost zbog mogućih terorističkih napada”.

“Dalje, saopštite crnogorskoj javnosti, da li se osjećate odgovornim što građani žive u strahu zbog mogućih terorističkih napada, i što su mete škole u kojima uče naša djeca, a Vi ste sa kompletnim timom nesposobni da se izborite sa jednim VPN-om i lažnom mailom adresom”, istakao je Bošković.

Napominje da za čelnika ANB-a nakon predstojećih promjena “neće biti mjesta ni u jednoj državnoj upravi”.

“I na kraju, gospodine Vukšiću, Vama lično: Sve što radite posljednjih sedmica sa ciljem da i nakon formiranja nove Vlade ostanete direktor ANB-a, a što je takođe izuzetno povezano i sa aktuelnim slučajem Podznjakov, Vam je uzaludno. Jeftini trikovi kojim se služite, manipulacije i dupla igra koju igrate sa ruskim nalogodavcima kako biste se predstavili kao pouzdan saveznik zapadnim partnerima je uzaludna. Vama mjesta, nakon skorašnjih promjena, neće biti ni u jednoj državnoj ustanovi”, zaključio je Bošković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Zeković pita policiju: Da li je razmatrana zabrana ulaska Podznjakova i dokle se stiglo sa bezbjednosnom procjenom?

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

PRATITE UŽIVO Bošković pustio snimak akcije policije: “Jasno je da nikakvog pucanja na policiju nije bilo…”

Bošković: DPS bi sa koalicionim partnerima bio ljekovit za Berane

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KONJEVIĆ ZA STANDARD: Puno je saznanja za zloupotrebe u sistemu bezbjednosti, sve vjerske zajednice moraju biti jednako tretirane

Privedena Vesna Medenica: Osumnjičena za stvaranje kriminalne organizacije?

(FOTO) NASTAVAK AKCIJE: U SDT privedeni Bakoč, Medenica i Kovačević

SKANDAL: MVP prvo prekinulo diplomatske odnose, niko nije znao sa kim, pa posle par sati korigovali sami sebe