Bošković odgovorio Abazoviću: Na niske ste grane spali, dokaz Vam je slika iz 1996. godine?

Poslanik DPS-a Predrag Bošković je na kontrolnom saslušanju čelnika bezbjednosnog sektora, ministara i premijera, odgovarajući Abazoviću rekao da je na niske grane spao kad je sliku iz 1996. prikao kao krunski dokaz povezanosti Mila Đukanovića sa 'Škaljarskim klanom', koji je nastao 2014. godine. A osim toga, dodao je Bošković, ne znam jesu li tada sva ta lica bila punoljetna i čime su se bavila
Bošković odgovorio Abazoviću: Na niske ste grane spali, dokaz Vam je slika iz 1996. godine?

Abazović je prema njegovim riječima, dobio informaciju od Miroslava Lajčaka, izvještaj Stejt dipartmenta i ambasadora, o njegovoj odluci da smijeni Sava Kenteru.

Na taj način presjekli aktivnost koja prema njihovim inforamcijama, mogla da dovede do vas ili vaših saradnika. I u jednom i drugom slučaju. Da bi se ta priča zaustavila. Da li je duvan samo paravan za sve te aktivnosti – rekao je Bošković.

On je kazao da nijedna zapljena u Luci Bar nije bila zapljena nelegalnih cigareta.

Da je drugačije neko bi bio uhapšen za to. Kao sa 500 kilograma kokaina gdje je optuženi pravosnažno oslobođen. Ono što takođe se moglo pročitati u medijima, da je i sapljivanje 21. juna obavljeno na isti način kako i ovo krajem septembra i da je i ta akcija koju ste takođe medijski predstavljali odrađena kao ova, istraga će to pokazati. To su činjenice koje po meni govore da postoji dosta stvari koje se moraju objasniti, a to pokazuje i akcija SDT na osnovu informacija koje su im obezbijedile ANB i UP.

Možete vi povišenim tonom da napadate mene, možete bilo koga… ali to je moje pravo da zastupam političke interese i uvjerenja za koje se zalažem. Nećete me ućutkati da pričam sve što mislim da je ispravno – rekao je Bošković uz poruku da Abazović mora da isključi emociju i politizaciju, ali da je ključno da da odgovor zašto je Rade Milošević, bivši direktor UPC, privođen i da li postoji sprega između njega i “ovoga što se radilo”.

Na koji način objašnjavate da kompletna javnost vam saopštava da nisu nelegalne, već legalne cigare koje ste na ovaj način otuđili, dijelom zapalili, a dijelom prodali na crnom tržištu – pitao je Bošković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Bošković: SPC je glavni ruski proksi na Zapadnom Balkanu

Bošković: Klupko je počelo da se odmotava, pokazaće spregu Beograda, Abazovića i kriminalnih struktura

Bošković: DPS bi sa koalicionim partnerima bio ljekovit za Berane

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vladika Boris se u Stejt departmentu sastao sa Gabrijelom Eskobarom

Abazović pokušao da ”prisvoji” učešće novog rukovodstva ANB u akciji od prije skoro mjesec

Armenko, Vukčević, Ružičić i Novaković predlozi Ustavnog odbora

UŽIVO: Abazović: Međunarodna diplomatija će tek da bude afera, imam fotografiju Đukanovića sa škaljarcima