Izvor: rtcg

BOŠNJAK: Poštujem odluku SNP-a, Bulajić da zakaže sjednicu

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak je kazala da poštuje odluku SNP-a koju su donijeli dvotrećinskom većinom i da vjeruje da nije u pitanju korupcija, već vjerovanje rukovodstava te partije da će na taj način pomoći da se izađe iz krize. Kako je kazala gostujući u emisiji Radija CG Link, pravno ne postoji mogućnost da potpredsjednici Skupštine zakazuju sjednice, ali i da bi v.d. predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić tebalo da zakaže sjednicu kada dobije od mandatara program i sastav Vlade.
BOŠNJAK: Poštujem odluku SNP-a, Bulajić da zakaže sjednicu

Branka Bošnjak

Kako je kazala ne podržava osnivanje manjiske vlade, ali je to posljedica mnogih grešaka u parlamentarnoj većini u posljednjih godinu i po, te smatra da blokade i protesti nijesu rješenje, jer je narod toga prezasićen.

“Priču da je neko uzeo pare, ja u to ne vjerujem. Mislim da je rukovodstvo SNP-a vjeruje da na ovaj način mogu nešto da učine. Njihovi zahtjevi za popis i Temeljni ugovor su jasni, popis je za većinu nacionalnih partija važno pitanje. Ne mislim da će se tu mnogo promijeniti odnos snaga. Popis treba da bude važan kao analiza za strategiju razvoja. Što se tiče Temeljnog ugovora takođe je poreban da bi se razgraničila država i crkva i crkva vratila tamo gdje joj je mjesto, jer je ima previše u sekularnom dijelu države. Dobili smo odjednom iznenadan broj vjernika, a u stavri sve smo obesmislili. Potrebno je spuštanje tenzija i da Crna Gora funkcioniše kao sekularna država”, smatra Bošnjak.

Kako je dodala, jednom dijelu parlamentarne većine ekonomska reforma, zakoni o porijeku imovine, lustraciji… nijesu bili priopritet, kao što su Pokretu za promjene bili od početka.

“Nijesmo uspjeli da se dogovorimo i to je porazno, tako da sada imamo samo još podjela i jačanje nacionalizma, javio se i crnogorski nacionalizam. A treba da se okrenemo životnim pitanjima, da pravimo novu ekonomsku politiku i da krenemo ka EU integracijama i izvučemo zemlju iz krize”, kaže ona.

Što se tiče blokada koje je najavio Demokratski front, Bošnjak ističe da je narod zasićen i protesta i blokada.

“Drugo je bilo kada se borite protiv diktatora, ali sada mislim da tako radikalni potezi nijesu potrebni, jer se to može odraditi i drugačije. Lideri DF su okruženi ljudima koji slično razmišljaju, a treba da uđu u narod da vide koliko je ogorčen i to s pravom, jer se nijesmo mogli dogovoriti. Nakon muke od 30 godina, imali smo priliku koja je propuštena, zbog partijskih, ličnih interesa. Imamo haotično stanje i sve ove blokade ne daju rezultat i samo će pojačati tenzije, a uz globalno zategnuto stanje i ratno okruženje, to ne idu u prilog, već može dovesti i do eskalacije sukoba i prerasti u nešto što niko ne želi”, poručuje Bošnjak.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Kapčan: Zapadni Balkan treba biti spreman za intenzivni angažman SAD

Smijenjen Aleksa Bečić

Crna Gora drugi put u 21. vijeku odlaže popis

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PROPAO NAMJEŠTENI TENDER: Što je briga CEDIS za 2.000.000 eura

Zamalo crnogorska snaha: Bila je vjerenica Petra Kapisode, a danas se ljubi sa…

Zaplijenjeno šest tona kokaina na otvorenom moru: Među uhapšenima dva crnogorska državljanina

Vučić: Srbija pod pritiskom glasala za isključenje Rusije iz UN savjeta