Bošnjak za samostalnost Zete, ali u granicama koje joj pripadaju

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak sastala se danas sa predstavnicima Odbora za spas Zete Miloradom Aligrudićem, Ljubišom Anđušićem, Draškom Boljevićem i Bojanom Popovićem, saopšteno je iz Skupštine.
Bošnjak za samostalnost Zete, ali u granicama koje joj pripadaju

“Predstavnici “Odbora za spas Zete” su upoznali potpredsjednicu sa dugogodišnjom borbom koju vode za samostalnost zetske opštine, i sa svim preprekama sa kojima su se susretali u prethodnim decenijama. Oni su takođe upoznali potpredsjednicu sa Elaboratom iz 1996. godine za koji smatraju da treba da predstavlja dobar polazni osnov za razmatranje opravdanosti samostalne opštine Zete”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da nikako ne treba usvajati predložene izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji, da to nije to što zećani traže, već da je neophodno da se uradi kvalitetna i sveobuhvatna studiju, odnosno elaborate o opravdanosti i održivosti samostalne opštine Zeta i da se na osnovu te studije predloži formiranje opštine.

“Oni sa pravom zahtijevaju punu inkluzivnost predstavnika Zete u svim tijelima koja bi se bavila ovom tematikam, a i organizovanje konsusltativnog referenduma. Postojeći predlog stanovnici Zete smatraju potpuno neprihvatljivim”, dodaje se u saopštenju.

Potpredsjednica Bošnjak je izrazila stav da podržava Zetu kao samostalnu opštinu, ali u granicama koje Zeti pripadaju I sa kojima bi građani Zete bili zadovoljni uz adekvatan elaborate odnosno studiju održivosti koja će garantovati da Zeta kao opština može sama da se finansira.

Ona je istakla da polsnici kluba DF-Pokret za promjene, neće podržati rješenje koje se namaće, a koje nema podršku građana Zete.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

DPS: Teritorija Zete veća za preko 1.000 hektara u odnosu na prethodnu opštinu Golubovci

DPS: Zeta ekonomski napredna i održiva, Knežević da podrži inicijativu za samostalnu opštinu

Odbor “Za spas Zete” danas ponovo blokira saobraćajnice u Golubovcima

Odbor za spas Zete traži hitan sastanak sa Abazovićem

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Feđa Pavlović za “Dan”: Zašto vlada (ne) treba da padne

Sveštenik SPC sjedi dok se intonira državna himna; Zeković: Premijeru, zar nam nijeste obećali da ovoga neće biti i da će nestati ove teme?

Epilog svirepog ubistva u Baru: Nevjenčanu suprugu pred djecom tukao osam sati

Kažanegra Rađenoviću: Što smo ih doveli na vlast tu, brate? Znači, užas