test

Britanska vlada partner Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala

StandardIT

16/12/2021

12:11

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem, direktoricom Uprave prihoda i carina Milenom Petričević, kao i predstavncima Britanske ambasade u Podgorici kako bi razgovarali o mogućnostima dalje podrške u reformi carinskog zakonodavstva i dodatnom jačanju kontrola u Slobodnoj zoni Luke Bar, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Abazović je istakao odlučnost u sprječavanju svakog vida zloupotreba u Slobodnoj Zoni Luke Bar i naglasio potrebu jačanja kapaciteta u borbi protiv šverca duvana.

On je ukazao na veliko zadovoljstvo zbog okončanja višedecenijskog organizovanog šverca duvana preko Slobodne zone Luke Bar.

Kako su saopštili iz Vlade, predstavnici Britanske ambasade su naglasili dosadašnja ulaganja u jačanje kapaciteta carinskih organa, uključujući donacije vrijedne opreme, kao i nastavak ulaganja u razvoj infrastrukture za carinske kontrole u Slobodnoj zoni.

Britanska vlada ostaje posvećen partner Vladi Crne Gore u svim vidovima borbe protiv organizovanog kriminala, kroz podršku jačanju sigurnosnih provjera na granicama u cilju sprečavanja nelegalnog protoka roba, ali i kroz i kroz snaženje mehanizama legitimne trgovine u zemlji i regionu – zaključili su u saopštenju.

Ostavite komentar

Komentari (0)