BS će glasati za nepovjerenje Vladi

Predsjedništvo Bošnjačke stranke (BS), na osnovu preporuke koje mu je dao Glavni odbor, donijelo je na današnjoj sjednici odluku da poslanici BS glasaju za nepovjerenje 43. Vladi Crne Gore, saopštio je portparol BS Adel Omeragić.
BS će glasati za nepovjerenje Vladi

Podsjećamo javnost, da je Bošnjačka stranka odgovorno i posvećeno učestvovala u formiranju 43. Vlade, sa ciljem deblokade evropskog puta, dogovora oko izbornog zakonodavstva, deblokade pravosudnog sistema, integracije manjinskih naroda u institucije sistema, što su proklamovani ciljevi Memoranduma o saradnji, koji je Bošnjačka stranka potpisala sa koalicijom „Crno na bijelo” , SNP-om i ostalim manjinskim strankama”, naveo je Omeragić.

I pored nespornih rezultata koje je ova Vlada postigla po, kako navodi,  određenim infrastrukturnim, ekonomskim i socijalnim pitanjima, kao i na inkluziji manjinskih naroda u proces političkog odlučivanja, smatramo da je Vlada, postavljanjem prioriteta, suprotnim Sporazumu o formiranju 43. Vlade, izazvala političku krizu u državi i dovela u pitanje podršku Vladi u parlamentu.

“Podsjećam da je predsjednik BS Ervin Ibrahimović na sjednici Vlade jasno ukazao da će takvo postavljanje prioriteta izazvati snažnu političku krizu, kojoj danas svjedočimo, a koja će zaustaviti naš evropski put, kao ključni prioritet 43. Vlade. Neuspjeh na planu dogovora oko ključnih funkcija u pravosuđu, neizbor članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog sudija, izostanak rezultata na planu reformi izbornih zakona, kao i produbljivanje podjela u društvu, značajno su usporili naš evropski put”, dodao je Omeragić.

Prema njegovim riječima u BS-u žale zbog odluke parlamentarnih stranaka, da se ogluše o današnji poziv poslanika Bošnjačke stranke Sulja Mustafića da se oko evropskog puta Crne Gore okupe sve političke partije posvećene euroatlanskoj, građanskoj i nezavisnoj Crnoj Gori, jer se bojimo da se na taj način propušta prilika za brži ulazak u EU.

“Uvažavajući činjenicu da je aktuelna Vlada izgubila povjerenje većine u parlamentu, u trenutku kada se Crna Gora nalazi na pragu ekonomske i energetske krize, ali i u trenutku kada imamo jasnu evropsku perspektivu, koja nam se ukazala zahvaljujući aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, još jednom pozivamo sve političke snage, posvećene euroatlantskoj budućnosti Crne Gore, da već od sjutra, bez obzira na ishod večerašnjeg glasanja, zajednički krenemo u donešenje hrabrih, odgovornih i državničkih odluka, u korist građana Crne Gore“, zaključio je Omeragić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Omeragić: Tehnička vlada, sastavljena od svih subjekata, najrealnija

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Pala Vlada Dritana Abazovića

Omeragić: Platforma DF-a neuspješan pokušaj očuvanja vladajuće koalicije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zeković: Da je htio, Lazović bi pobjegao na početku medijskog suđenja

Šćekić dobacio: G***o jedno; Bogdanović: Izrečeno nije za Skupštinu, a ni za ljude

DNEVNA DOZA OBMANA: Kako neupotrebljiva roba vrijedi milion eura?

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi na njegovom mjestu bio zabrinut