test

BS podržava Savković-Vukčević: Sloboda javne riječi temelj svake demokratske zajednice

Standard

29/01/2023

16:03

Bošnjačka stranka daje punu podršku poslanici DPS-a Neli Savković-Vukčević, koja je zbog saopštenja koje je poslala medijima, pozvana na saslušanje u CB Podgorica.



U toj partiji kažu da je obaveza države da promoviše slobodu izražavanja, a ne nikako da se predstavnici građana zbog javno izgovorene riječi pozivaju na saslušanje pred policijskim inspektorima i tužiocima.

– Sloboda javne riječi je temelj svake demokratske zajednice. Crna Gora se jasno opredijelila da želi biti dio evropske porodice, gdje se praktikuju civilizacijske i evropske vrijednosti. Evropska konvencija o ljudskim pravima garantuje slobodu izražavanja. S toga, čudi reakcija nadležnih organa, da zbog komentara, odnosno saopštenja poslanice Savković-Vukčević, koji se odnosio na dodjelu nagrade Udruženja novinara Crne Gore ruskom glasilu čije je emitovanje zabranjeno u državama EU, bude pozvana na saslušanje u CB – navedeno je u saopštenju BS.

U toj partiji poručuju da je zaštita slobode izražavanja od suštinske važnosti za demokratski, društveni i politički proces jedne države.

– Gušenjem slobode izražavanja, guši se svaki drugi napredak društva – poručuju u toj partiji.

Ostavite komentar

Komentari (0)