test

Bulajić: Abazović da vrati mandat, tehnička vlada da pripremi opšte izbore

Standard

31/03/2022

14:42

Ja kao predsjedavajući Skupštine Crne Gore, ali i Demokratski front, pozivamo mandatara Dritana Abazovića da vrati mandat, kako bi se prekinula dvomjesečna agonija države od onih koji su se opredijelili za prekrajanje izborne volje i stvorile se pretpostavke za formiranje široke tehničke vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore, poručio je Strahinja Bulajić.



Prošla su, kako je rekao, gotovo dva mjeseca otkad je Vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore. 

”U ovom periodu bili ste svjedoci neprimjerene i neutemeljene kampanje koja se vodila protiv mene i Demokratskg fronta ne bi li nas optužili za opstrukciju i zarobljavanje države, upravo oni koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine. Ovaj period od dva mjeseca je pokazao da se opstrukcija i nesposobnost u stvari nalaze kod onih koji su crnogorskoj javnosti obećali da raspolažu sa podrškom od četrdeset devet poslanika”, kazao je Bulajić.

Međutim, dodaje, kako je navedeno u saopštenju DF-a, “jedina izvjesnost sa kojom se suočava mandatar Abazović je ubjedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti”.

” Danas, u Skupštini Crne Gore, ne postoji ni jedan zahtjev potpisan od obećanih 49, ali ni neophodnih 41 poslanika koji bi glasali za izbor vlade mandatara Abazovića, već ogoljena i negativna medijska kampanja usmjerena protiv mene, sa ciljem da se jedini krivci za ovaj institucionalni haos spasu odgovornosti zbog pronevjerenog obećanja i izdaju izborne volje”, rekao je Bulajić..

Crna Gora, kako je istakao, više ne može da čeka ni jedan novi dan političkih kalkulacija mandatara Abazovića.

”I, rekao bih, projektovanih partnera koji su planirali koalicioni odnos sa DPS-om. Upravo zbog ovakvog neodgovornog ponašanja suočeni smo sa činjenicom da oborena Vlada premijera Krivokapića i Dritana Abazovića bez legitimiteta Skupštine i dalje funkcioniše. Crnoj Gori je potrebna Vlada sa punim kapacitetom i legitimitetom. Zbog svega toga i pozivam da se ovakav sunovrat države odmah zaustavi i da krenemo u drugom pravcu”, poručio je Bulajić.

Izvor (naslovna fotografija):

Strahinja Bulajić, foto: Skupština CG

Ostavite komentar

Komentari (0)