BURSAĆ ZA STANDARD: Abazović je bio emisar srpskog sveta u Potočarima

Ova izjava je skandalozna i od svega sto je Abazović mogao da izjavi,od sve kombinatorike riječi, od svih mogućih sitnagmi, on je izabrao jedan sofizam koji je u najmanju ruku skaradan i koji u najmanju ruku ponižava prije svega bošnjački narod, rekao je u izjavi za Standard publicista i novinar Dragan Bursać.
BURSAĆ ZA STANDARD: Abazović je bio emisar srpskog sveta u Potočarima

Dragan Bursać

Bursać navodi da Abazović svojom izjavom amnestira vojsku Republike Srpske koja je direktno optužena i osuđena za genocid.

“Izabrati ovakve jezičke kontrukcije u takvom trenutku i na takvom mjestu u Potočarima je u najmanju ruku skandal i ne ostavlja puno mjesta za razmišljanje da se pretpostavlja da je to nekakva greška”,kaže Bursać i dodaje bilo bi čudo da je greška ali bojim se da nije.

Njemu je kako kaže Abazović u Potočarima zvučao kao trbuhozborac Vulina, Dačića i Vučića.

“Nakon njegove posjete Beogradu nakon usvajanja nacrta Temeljnog ugovora , nakon druženja sa ocima crkve Srbije i nakon toga sa rukovodstvom Srbije sa kojima ima rodbinske i poslovne veze on dolazi u Potočare i kaže to što kaže, te se postavlje se pitanje da li je to sve slucajnost?”, kaže Bursać za koga je nakon što se sve stvari poslože hronološki i ideološki Dritan Abazović bio emisar srpskog sveta u Potočarima.

Za Bursaća nema dileme da se Abazović izvinio isključivo pod pritiskom javnosti.

“On sam po sebi ne osjeća da je poćinio neku lošu stvar, a pogotovo ne skandal i izvinio se samo majkama Srebrenice, a trebao je se izvini i građanima Bosne i Hercegovine”, kaže Bursać.

On tvrdi da je njegova izjava na rubu toga da krši zakon o zabrani negiranja zločina i genocida, gdje je potpuna relativizacija genocida rečena u par njegovih rečenica.

“Ovo su neke stvari koje su krucijalne ali koje ne ostavljaju nekog emotivnog traga na Dritanu Abazoviću sa jedne stranea, a sa druge strane on je čovjek koji je još uvijek u funkciji premijera i negdje Crna Gora bi trebala da reaguje prema izaslaniku koji obavlja jednu od dvije najviše funkcije u Crnoj Gori, a koji je došao u Potočare sa takvim stavom, zaključuje Bursać.

I.Đ.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

POGLED IZ POTOČARA: Dritanovo ministarstvo (ne)jasnih misli

Draganu Bursaću prijećeno tokom boravka u Crnoj Gori

Abazović: Ako zbog državnog interesa treba da padne Vlada, neka padne

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Nikšiću još jedno okupljanje, trobojke i autokolone za Dan državnosti

PLANTAŽE: Poravnanje inicirali uprkos nalazu vještaka da je nabavljena loša oprema za brikete

(VIDEO) Otvoren bulevar Podgorica – Danilovgrad

Ana Đukanović: Da nije došlo do poravnanja spor bi vjerovatno završio pozitivno za Plantaže