Ćalović-Marković: Prijetnje Đukanovića tužiocima očigledan pritisak

Prijetnje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića tužiocima predstavljaju očigledan pritisak na tu institucije koja više nije pod njegovom potpunom kontrolom, ocijenila je izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović-Marković.
Ćalović-Marković: Prijetnje Đukanovića tužiocima očigledan pritisak

Vanja Ćalović Marković

Podsjećamo, predsjednik Đukanović u sinoćnjem intervjuu na Javnom servisu kazao je da bi tužioci trebalo da odgovaraju, ako im eventualne optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i bivšeg rukovodstva “Plantaža” sudovi ne potvrde osuđujućim presudama.

“Đukanovićeve prijetnje tužilaštvu predstavljaju očigledan pritisak na tu instituciju koja više nije pod njegovom potpunom kontrolom. Zbog toga njegova izjava potvrđuje da novi VDT ne smije biti izabran zahvaljujući glasovima njegove partije, jer bi na taj način bilo blokirano procesuiranje korupcije i organizovanog kriminala”, kazala je Ćalović-Marković za Portal RTCG.

Ona ističe kako Đukanović poziva na disciplinovanje tužilaštva, “ukoliko njihove optužnice ne budu prošle na sudovima koje i dalje kontroliše njegova partija”.

“Time on jasno sugeriše tužilaštvu da njegovi prijatelji i poslovni saradnici treba da ostanu nedodirljivi. Zato ova njegova izjava pokazuje da je neophodna hitna reforma sudstva, o kojoj, za sada, nema ni riječi. U suprotnom, ako o slučajevima Vesne Medenice, Veselina Vukotića i Blaža Jovanića budu odlučivali nereformisani sudovi, napori aktuelnog tužilaštva će biti obesmišljeni, a pravda će ostati nedostižna”, rekla je Ćalović-Marković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Sindikalac

Ko tebe vise slusa? Ti se samo bavis DPSom, a gdje si da izneses prljavi ves Demokrata, Dfa, URE.
Oni te placaju zar ne. Nisko si pala mpja Vanja. Niko te vise ne slusa

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

ĆALOVIĆ MARKOVIĆ “Slučaj Medenica test za tužilaštvo, ali još veći za sudstvo”

Duel Ćalović Marković i Katnića oko Đukanovićevih Trastova i borbe protiv kriminala

Kritike bile opravdane, posao odrađen neozbiljno

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Policija pretresala bivšeg oficira VCG Zvicera, tražili oružje i eksplozivne naprave; Zvicer: Nekad će neko odgovarati za ovaj stres koji mi porodica preživljava

M portal: Abazović namješta aerodrome Šefketu Kastratiju?

Potpisan Temeljni ugovor sa SPC

Krivokapić: Potpisan oktroisani akt u Beogradu, donešen u CG, zato nismo mogli ni zarez promijeniti