test

CP: Da li je Abazović sa srpskim zvaničnicima razgovarao o uvođenju crnogorskog jezika u Opštini Vrbas

Standard

03/07/2022

10:29

Crnogorska partija i Udruženje Crnogoraca Srbije Krstaš saopštili su da nemaju informaciju da li je premijer Dritan Abazović prilikom nedavne posjete Srbiji razgovarao sa srpskim zvaničnicima o uvođenju u službenu upotrebu crnogorskog jezika u Opštini Vrbas.

U saopštenju dostavljenom medijima su naveli da su 29. juna iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore dobili mejl kojim se potvrđuje da su primili njihov zahtjev upućen Abazoviću kojim su tražili da prilikom zvanične posjete Republici Srbiji jedna od tema razgovora bude pitanje uvođenja u službenu upotrebu crnogorskog jezika u Opštini Vrbas.

“Koristimo priliku da informišemo da će premijer Abazović, kako je i prethodno najavljeno, razgovarati sa zvaničnicima Republike Srbije o ranije pokrenutim inicijativama i temama, koje će biti ponovo razmotrene i potencijalno obnovljene, a sve u cilju unapređenja političkog dijaloga i jačanja dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa, na temelju evropskih vrijednosti i tradicionalno bliskih uzajamnih veza. Na toj liniji, posjeta predstavlja priliku da se s dužnim senzibilitetom sagledaju i pitanja afirmacije prava i položaja crnogorske dijaspore – iseljenika”, navodi se odgovoru iz kabineta predsjednika Vlade.

Međutim , Crnogorska partija i Krstaš nemaju informaciju da li su u Beogradu vođeni razgovori na tu temu.

Ostavite komentar

Komentari (0)