Crnogorski PEN centar: Skandalozna dodjela nagrada Putinovim protagonistima

Crnogorski PEN centar je dodjelu nagrada Udruženja novinara Crne Gore ocijenio skandaloznom. Poručuju da su nagrade dodijeljene Putinovim protagonistima i da to nije tek izlolovani incident.
Crnogorski PEN centar: Skandalozna dodjela nagrada Putinovim protagonistima

Ilustracija

Saopštenje prenosimo integralno:

U śeni informacije o skandaloznoj diskriminaciji koju menadžment RTCG-a sprovodi prema novinaru te medijske kuće zbog korišćenja crnogorskoga jezika, pojavila se još jedna skandalozna vijest o godišnjim nagradama Udruženja novinara Crne Gore.

U trenutku kad sav civilizovani svijet saośeća s patnjama Ukrajine koja se već gotovo godinu dana opire Putinovoj agresiji i njegovim planovima o nestanku Ukrajine i ukrajinskoga naroda, Udruženje novinara Crne Gore svoje godišnje nagrade dodijelilo je Darji Dugini, ćerki Putinovoga ideologa Ruskoga svijeta i agresije na Ukrajinu, Putinovoj propagandnoj platformi Sputnjik, Savezu novinara Rusije, Putinovom propagandisti Igoru Damjanoviću i dr.

Skaredno nagrađivanje onih koji promovišu i slave Putinovu agresiju, a time i genocidne planove i brojne zločine čije su žrtve ukrajinski civili, nažalost, postalo je moguće u protekle tri godine zahvaljujući zamahu fašizacije crnogorskoga društva, podsticanog od dvije vlade čiji je stožer bio Dritan Abazović i koje su sistematski radile na razgradnji građanskih, sekularnih i multikulturnih temelja Crne Gore.

Da dodjela nagrada Putinovim propagandistima nije tek izolovani incident već posljedica upravo politike koju na unutrašnjem planu sprovode vlade Dritana Abazovića, jasno je i iz činjenice da je upravo Abazovićevom sabotažom spriječeno ubrzanje pregovora Crne Gore s EU te njegovim potpisivanjem protivustavnoga i diskriminatornoga tzv. Temeljnog ugovora s Beogradskom patrijaršijom i promocijom Vučićeva projekta Otvoreni Balkan, Crna Gora uvedena u nezapamćenu političku, ekonomsku i društvenu krizu.

Sve je očiglednije da nijedna odluka izvršne vlasti ne može biti donijeta bez saglasnosti Beogradske patrijaršije, koja uporno sprovodi politiku širenja malignoga ruskoga uticaja u regionu, kako je prije nešto manje od godinu dana konstatovano i u izvještaju Evropskoga parlamenta.

Sve antizapadne strukture u Crnoj Gori svoje ključno političko utočište nalaze upravo u Beogradskoj patrijaršiji a njoj su podređene i neke političke strukture koje se verbalno zalažu za evro-atlantske integracije, ali su u stvari samo dio Vučićeve politike stvaranja Rusko-srpskoga svijeta na Zapadnome Balkanu.

Nagrade Udruženja novinara Crne Gore dodijeljene Putinovim propagandistima kao i diskriminacija govornika crnogorskoga jezika na RTCG-u te brojni drugi primjeri anticivilizacijskih postupanja, samo su logična posljedica ambijenta koji su kreirale dvije Abazovićeve vlade, čiji je ključni zadatak bio preoblikovanje Crne Gore i njena transformacija u provinciju Rusko-srpskoga sveta.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

UŽIVO: Žestoko raketiranje Harkova, Ukrajina tvrdi da su povratili aerodrom Hostomel

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazovićeva bitka za Maju Jovanović

Izbjegnuta nesreća u Pričelju, vozilo počelo da tone, putnici isplivali nepovrijeđeni

Ovo je najbolja hrana za jačanje imuniteta

Policija Uprkos zabrani vozač nastavio kretanje, platiće kaznu