test

DA SE NIKADA NE PONOVI: Otkrivena spomen ploča u Morinju uprkos negodovanju mještana

S Rastoder

10/10/2022

13:37

Uprkos negodovanju mještana Morinja koji su blokirali put konvoju Vojske CG do nekadašnjeg logora otkrivena je spomen ploča žrtvama. Ploču su otkrije delegacije Crne Gore i Hrvatske.



“Sjećamo se zločina počinjenih da bi se osramotili ime i duh Crne Gore. Izražavamo žaljenje za sve patnje koje su preživjeli zatočenici. Da se nikada ne ponovi”, piše na ploči koju potpisuju ministarstva odbrane i vanjskih poslova.

Foto RTCG

Delegacija Hrvatske dočekana je u Morinju s negodovanjem mještana koji se protive otkrivanja spomen ploče na lokaciji gdje je nekada bio logor. Uprkos blokadi, na ceremoniju je stigla i delegacija Crne Gore.

Mještani Morinja, na čelu sa potprdsjednikom SO Kotor Špirom Vulovićem, onemogućavali su jutros konvoju Vojske Crne Gore da prođe ka logoru Morinj.

Predsjednik Mjesne zajednice Morinj Špiro Vulović kazao je za Pobjedu da su se mještani danas okupili spontano jer je “nedopustivo da se postavi neka ploča čiji natpis još uvijek nije poznat javnosti”.

Okupili smo se sponatno jer nije bilo vremena za organizaciju – jer je juče u popodnevnim časovima najavljeno da će se danas obaviti čin postavljanja ploče. Došli smo u situaciju da se postavlja neka ploča koju ćemo pročitati tek kad se postavi i pošto je mediji pušte u javnost – kazao je Vulović.

Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (4)

Da se zna

10 Oct. at 13:54

Demokrate i dfovci su protestovali i blokirali.

Isidora

10 Oct. at 12:59

Izbjeglice koje su naselile zaliv. Sram ih bilo!

Noki

10 Oct. at 12:08

Imali idje u svijetu drzava ciji gradjani blokirajuput svojoj vojsci. Žalosno ali istinito jedino kod nas.

JovoZ

10 Oct. at 13:43

Mještani?