test

Darko Šljivančanin iz Demokrata potpredsjednik Opštine Žabljak

Standard

02/02/2023

13:31

Predsjednik OO Demokratske Crne Gore Žabljak Darko Šljivančanin danas je izabran za potpredsjednika Opštine Žabljak.



Za njegov izbor glasali su 17 odbornika vladajuće koalicije koju čine odbornici Durmitorske inicijative, Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta i Prave Crne Gore. Protiv je bilo osam odbornika Demokratske partije Socijalista, dok su se dva odbornika Socijalističke narodne partije uzdržali prilikom glasanja.

Negovom izboru prethodila je dugotrajna i na momente nervozna rasprava. Saglasnosnost za njegov izbor zatražio je predsjednik Opštine Radoš Žugić i odmah izazvao reakcije odbornika opozicione DPS. Zamjereno mu je što je to saopštio prije komisije za izbor i imenovanje i što pred odbornicima nije bilo dokumenta koji sadrže potrebne biografske podatke za Šljivančanina. Iz DPS je najavljeno da neće glasati za njegov izbor iz dva razloga. “Principijelno, jer su Demokrate prije četiri godine glasali protiv izbora tadašnjih DPS čelnika Opštine i što se zbog njegove školske spreme ne šalje dobra poruka mladima na Žabljaku”.

Nakon izvještaja komisije za izbor i imenovanje, koji nije dobio jednoglasnu podršku članova, predsjednik Opštine Radoš Žugić kazao je da stoji iza predloga da Šljivančanin bude njegov prvi saradnik jer ga za to preporučuju “dosadašnji aktivizam i rezultati”. Usmeno je saopštio da je Šljivančanin završio srednju poljoprivrednu školu u Šavniku i da je upisao poljoprivredni fakultet koji još uvijek studira.

Odbornik Demokrata Pero Popović kazao je da je, po koalicionom sporazumu, toj partiji pripala funkcija potpredsjednika Opštine. Kazao je da Šljivančanin potiče iz poštene porodice, da je uspješan na poslovima predsjednika OO Demokrate Žabljak kao, na poslovima menadžera na skijalištu Savin kuk i da Demokrate nijesu pogriješili kad su ga predložili.

Ovom izboru prethodio je izbor Opštinske izborne komisije, koji je po svemu dijametralno suprotan izboru potpredsjednika Opštine.

Dosadašnji predsjednik OIK Božo Tomčić i dalje će obavljati taj posao. Njegov zamjenik je Nikola Dubljević. Sekretar komisije biće Mile Leković do su ostali članovi komisije i njihovi članovi iz gotovo svih partija koje čine odbornički sastav aktuelnog saziva SO Žabljak.

Na današnjoj sjednici izvršeno su razrješenja i imenovanja predstavnika SO u skupštinu Turističke organizacije, radnih tijela u više skupštinskih odbora i savjeta i izmjena predloga odluke o osnivanju Turističke organizacije.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

foto Antena M

Ostavite komentar

Komentari (0)