Dejana Dizdar izabrana za predsjednicu Kluba odbornika DPS Prijestonice

Na sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora DPS Prijestonice za predsjednicu Kluba odbornika DPS Prijestonice izabrana je Dejana Dizdar, a za njenu zamjenicu Jovana Draganić, saopšteno je iz DPS-a.
Dejana Dizdar izabrana za predsjednicu Kluba odbornika DPS Prijestonice

“Novim kadrovskim rješenjima naša partija izrazila je spremnost za osnaživanjem i jačanjem kapaciteta u ljudskim resursima, a sve sa ciljem daljih reformi i unaprijeđenja politika u našoj prijestonici. Osim toga, ovakvim izborom čelnih ljudi naš Klub odbornika postaje jedan od rijetkih ako ne i jedini u Crnoj Gori koji je na taj način i u tolikoj mjeri povjerio ove uloge ženama”, naveli su u saopštenju.

Dejana Dizdar je, kako su kazali, na Cetinju završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, smjer hemijska tehnologija, a magistrand je na Fakultetu za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju UDG.

“Svoje radno angažovanje započela je u JU Gimnazija Cetinje kao profesorica hemije. Pored obrazovnog rada bavila se u velikoj mjeri organizacijom vannastavnih aktivnosti, za unaprijeđenje uslova i razvoj potencijala srednjoškolaca. Bila je volonterka i članica UO Crvenog krsta i direktorica omladinske NVO Građanski kreativni centar. Dobitnica je nagrade „Iskra” za građanski doprinos opštem dobru u 2018. godini”, dodaju u saopštenju.

U Demokratskoj partiji socijalista je aktivna kao članica Glavnog odbora DPS-a Crne Gore, članica Glavnog odbora Alijanse žena DPS Crne Gore i predsjednica lokalnog odbora Alijanse, članica Izvršnog i Opštinskog odbora DPS Prijestonice Cetinje.

“U prethodnom sazivu Skupštine Prijestonice Cetinje bila je odbornica, a 2021. godine izabrana je i za predsjednicu Skupštine”, ističu iz DPS Prijestonice.

Jovana Draganić
Jovana Draganić

Kako dodaju, Jovana Draganić je diplomirana inženjerka agronomije i magistrand na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis.

“Obavlja funkciju samostalne savjetnice za autorizaciju projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Bavi se naučno-istraživačkim radom. Aktivna je kao članica Odbora DPS Prijestonice, Glavnog odbora Alijanse žena i Glavnog odbora Savjeta mladih. Predsjednica je Komisije za kulturu i saradnju sa civilnim sektorom Savjeta mladih DPS Crne Gore. U Savjetu mladih DPS Prijestonice obavlja funkciju potpredsjednice”, zaključuju iz DPS-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

AŽ DPS: Mihrija Škrijelj izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Petnjica, zaslužujemo jednake šanse

Dejana Dizdar izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Cetinje

Markoč: Mlade političke snage za izazove modernog društva

Podrška vraćanju Cetinjskog manastira CPC-u, Vlada da povuče donijete akte

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Incident u centru Podgorice: Tuča vozača zbog saobraćanog nesporazuma

Nema više jeftinih kredita

UBISTVO NA VERUŠI: Draškoviću zadržavanje do 72 sata

Dijana Hrkalović u teškom stanju, zbog korone prebačena u bolnicu