test

Delegacija Skupštine dočekala poslanike Evropskog parlamenta

Standard

03/11/2021

21:49

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak i generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić dočekali su večeras na aerodromu u Podgorici predsjedavajućeg Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika i poslanike Evropskog parlamenta Tajsa Rojtena i Danijela Frojnda.

“Delegacija Skupštine Crne Gore je poželjela dobrodošlicu i ugodan boravak poslanicima Evropskog parlamenta, koji će tokom sjutrašnjeg dana učestvovati u zasijedanju Skupštine građana”, navodi se u saopštenju.

Tokom sjutrašnje posjete poslanika Evropskog parlamenta, planiran je i bilateralni susret predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i predsjedavajućeg Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika.

Skupština Crne Gore sa Evropskim parlamentom, prvi put organizuje Skupštinu građana – inovativni eksperiment u sprovođenju demokratije, što će ujedno biti i prvi put u istoriji Evropske unije da parlament zemlje koja još uvijek nije članica, testira ovakav model za učešće građana u procesu odlučivanja i kreiranja politika, koji je do sada isključivo primjenjivan u zemljama članicama.

Skupština u saradnji sa Evropskim parlamentom, Skupštinu građana organizuje sjutra, sa početkom u 11 sati, a zasijedanje će otvoriti predsjednik Aleksa Bečić i u ime Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik.

Tema zasijedanja je korupcija u zdravstvu i javnom sektoru, a stavove i preporuke javnosti, o ovom pitanju, saopštiće predstavnici grupe građana koji će do preporuka doći posebnom metodologijom kroz prethodno sproveden panel građana.

Ostavite komentar

Komentari (0)