Demokrate: Imenovanje Đukanovića udaranje pečata na koalicioni sporazum DF sa DPS, URA i SNP

Ako je iko i imao dilemu o tome da je nemušta reakcija DF-a na obaranje 42. Vlade i prekrajanje pobjedničke većine od 30. avgusta, a nakon toga anesteziranje javnog mnjenja u susret i nakon formiranja 43. Vlade samo dio dogovora ili saučesništvo u svemu pomenutom, imenovanje visokog funkcionera DF-a, Milutina Đukanovića, svojevrstan reizbor za predsjednika od Elektroprivrede Crne Gore na današnjoj sjednici Vlade nije ništa do udaranje pečata na koalicioni sporazum DF-a sa DPS-om, URA-om i SNP-om, poručile su Demokrate.
Demokrate: Imenovanje Đukanovića udaranje pečata na koalicioni sporazum DF sa DPS, URA i SNP

Foto: Demokrate

Prema njihovim riječima, “stara ljubav zaborava nema”, a funkcije, dodaju, su iznad svega – “sad to svako jasno vidi”.

“Smijeniti članove Odbora direktora kojima danas izabrani po svom znanju i sposobnostima ne mogu da se primaknu ni na kilometar, a izabrati sve politički podobne kadrove upitnih biografija, uz optužbe za prouzrokovanje štete subjektima u kojima su radili i građanima, znači samo jedno: po dubini, širini i visini ugurati bilo koga ko je predstavnik onih grupacija koje su prihvatili da izdaju, a revanširati se znanim i obrazovanim ljudima i onima koji nisu bili spremni da svoj obraz bace pod noge”, kazale su Demokrate.

Zato, kako dodaju, ne čudi i vijest da je “Marko Perunović, kadar DF-a, imenovan za savjetnika Vladimira Jokovića”.

“Činjenica je da su njemu potrebni savjetnici, uvijek je tako i bilo, al imajući i vidu koliko su se žalili da ih nema u vlasti i da za njih mjesta nije bilo, kako dođoše baš do kadra DF-a živo nas interesuje… Sve izjave perjanica ove političke grupacije, iako su nama odavno jasne, sada dobijaju svoj puni smisao. Svima je sada očigledno zašto je “Memorandum čaj od nane” i zašto je “Joković čovjek koji sigurno neće izdati””, ističu Demokrate.

Iz te partije se pitaju koji je razlog što je iz Odbora EPCG “izbačen jedan od najvećih stručnjaka za elektroenergetski sistem Rajko Radusinović”.

“No, pored svih ovih pitanja na koja je, kako vrijeme odmiče, degutantno odgovarati hajde da malo porazgovaramo o činjenicama. Koji je razlog i, kako je moguće da su iz Odbora EPCG izbacili jednog od najvećih stručnjaka za elektroenergetski sistem kao što je gospodin Rajko Radusinović čiji CV bi zastidio i stručnjake van Crne Gore a ne ove koji su danas imenovani”, navode Demokrate.

Prema njihovim riječima, Radusinović je realizovao preko stotinu projekata u Crnoj Gori i to na poziciji projektanta, konsultanta i nadzornog organa brojnih međunarodnih organizacija.

“Predavač, konsultant renomiranih svjetskih organizacija koji je biran u ime 575 elektro inženjera 2016.g. za člana Upravnog odbora Inženjerske komore Crne Gore, član je Upravnog odbora Crnogorskog centra energetske efikasnosti, kao i Upravnog odbora Udruženja zaštite na radu Crne Gore. Želimo da vjerujemo da ste svjesni kakvog ste stručnjaka razriješili”, naglašavaju u saopštenju.

Pored Rajka Radusinovića, kako dodaju, tu je i Milun Božović, “inženjer sa višedecenijskim iskustvom koji i danas obavlja rukovodne funkcije u evropskim firmama kao i Jovan Radošević, inženjer koji radi u EPCG više od dvije decenije”.

“Za slučaj da niste znali, kolege, Odbor je kolektivni organ i odluke se donose glasanjem članova tog organa. U sve pozitivne odluke OD EPCG upravo su svoje znanje i stručnost utkali i gospodin Radusinović, Božović i Radošević, kao i ostali smjenjeni od kojih je bilo i univerzitetskog kadra. Stoga, ili je OD dobro radio ili nije. Ne može se niti pozitivan niti negativan rezultat vezati za pojedince ako je organ kolektivnog odlučivanja. Ovako, od kompletnog sastava OD EPCG ostavljeni su samo članovi DF-a i SNP-a, dok su svi ostali smjenjeni. Dakle, kriterijumi rezultata, stručnosti i uvažavanja uspjeha su ovom odlukom Vlade, pali u vodu i potpuno razotkrili političku pozadinu i tajne dilove”, ocjenjuju Demokrate.

Preostaje, kako kažu, da sačekaju da vide “da li će DPS povući svoj kadar iz Borda direktora”.

“Neka javnost sudi da li je u njihovom interesu što je umjesto eksperta doveden bivši šef ANB-a i što su eksperti, kao standard postavljeni ne tako davno, zaboravljeni kao da ih nikad nije ni bilo.

Sad nam preostaje da sačekamo da vidimo da li će DPS povući svoj kadar iz Borda direktora. Ako to učine, imate pravo samo jednom da pogađate da li je to sve prethodno DF ispregovarao sa DPS-om”, zaključile su Demokrate.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Za koga menadžment pakuje deset odsto akcija EPCG

EPCG radije ulaže u SPC nego u sport i obrazovanje

Lakićević tvrdi da je retroaktivna izmjena faktura legitimna

SEKULIĆ o prodaji akcija EPCG: Priča o strateškom investitoru ne pije vodu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Policija potvrdila navode Radunovića: Prvi poziv upućen u 15 sati i 22 minuta

Raonić o propustu u Dnevniku: Sramna greška, pokrenut je postupak

Počela izgradnja škole u Tološima; Vuković: Ulaganje u mlade, garant budućnosti Crne Gore

Milašević za Standard: Imunoterapija otvorila novu stranicu u liječenju kancera uopšte, pacijenti važnost pregleda shvate tek kada se razbole od maligne bolesti