test

Demokrate: Primitivni revanšizam, pored poštenog rada i odličnih rezultata smjenjuju naš kadar

Standard

20/06/2022

15:43

Iza napada na Demokrate, i pored poštenog rada i odličnih rezultata, stoji samo pokušaj da se kompletan kadar te partije smijeni, a na njihova mjesta dovedu kadrovi Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratskog fronta (DF), ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

Premijer Dritan Abazović najavio je da će Vlada na prvoj narednoj sjednici ukinuti uredbu o dodjeli stanova funkcionerima i kazao da se, što se tiče Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, nastavlja praksa da neke firme budu partijski bastioni onih koji dijele stanove.

Iz Demokratske Crne Gore u reagovanju su naveli da je i neupućenom posmatraču crnogorske politike jasno da su tvrdnje da se kadar Demokrata “na neodgovoran način odnosi prema državnom dobru, vodeći isključivo računa o partiji i partijskom zapošljavanju”, najčistija glupost.

“Da je nešto drugo glavni motiv ove političke grupacije, to zna svako ko prati procese”, kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da iza svega stoji primitivni revanšizam “u mafijaškom maniru, koji sklanja svakog ko ne kalkuliše i ne libi se da govori istinu o njihovoj izdaji i prevari građana”.

Kako se navodi u reagovanju, prvi i najbolji dokaz tome je da su na vlast vratili aktere afera “Snimak”, “Koverta”, “Teren prepoznaje” i mnogih drugih, odnosno one koji su samo u tehničkom mandatu DPS Vlade, nakon izbora u avgustu 2020. godine, zaposlili oko četiri hiljade osoba.

“A iza napada na Demokrate stoji samo pokušaj da se putem medija, političkih subjekata, analitičara i svih drugih dozvoljenih i nedozovljenih metoda i načina kompletan kadar Demokrata smijeni i pored poštenog rada i odličnih rezulatata, a da sa na njihova mjesta dovedu kadrovi DPS-a i DF-a”, kaže se u reagovanju.

Kako su navele Demokrate, zato sva buka, galama i medijsko jeftino pakovanje.

“A koliko se oni drže odgovornosti za dobro države i građana, koliko njihova priča “pije vodu” možda i najbolje svjedoči da je Abazovićeva DPS Vlada smijenila saobraćajnog inženjera, a umjesto njega postavila, kako reče potpredsjednik Vlade, konduktera i predsjednika DF-a za Zetu”, rekle su Demokrate.

Iz te partije kazali su da je Vlada primitivno revanšistički eliminisala eksperta za bezbjednost iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a izabrala za direktora u tom resoru visokog funkcionera DF-a.

“Sva Crna Gora svakim danom sve jasnije prepoznaje i govori da je Abazović u trulim kompromisima sa Vučićem i DPS-om, a čime će to rezultirati i na koji način će platiti Crna Gora, građani i nacionalni interesi – e to nećemo čekati da vidimo, već ćemo spriječiti”, kaže se u reagovanju.

Ostavite komentar

Komentari (1)

RADOVAN 3

21 Jun. at 13:52

Ma ajde