test

DEZINFORMACIJE: Fantomski portal širi lažne informacije

S Rastoder

19/03/2023

12:36

Medijski rat uoči predsjedničkih izbora, ali i na sam dan glasanja, nastavljen je pojavljivanjem instant portala za jednokratnu upotrebu. Jedan od takvih pojavio se skoro pod nazivom ''nasaborba'' i odmah bombardovao javnost lažnim informacijama koje, uglavnom, idu na štetu DPS-a.

Portal iza kojeg se ne zna ko je, niti ko upravlja njime iz novinarske ili uredničke strukture plasirao je vijest da je navodno potpredjednik DPS-a Ivan Vuković, nakon konvencije DPS-a, završio u hitnoj pomoći. To naravno nije tačno, ali nije mali broj onih koji su u ovo povjerovali.

Još “atraktivniji” naslov je da je “Milo nasrnuo na Ivana Vukovića”. Fantomski portal je, pozivajući se navodno na njihove izvore iz DPS-a, smislio tuču Đukanovića i Vukovića nakon partijskog skupa. Ne zna se ko je u ovom filmu izvukao delji kraj ali fantomski portal zna da je razlog loš rejting kandidata DPS-a na predsjedničkim izborima.

Lepeza laži koja se širi društvenim mrežama ide ot toga da je Jadranka Bajraktarević stigla na lažno veselje DPS-a u Vili Gorica, da DPS kupuje glasove u Hotelu Hilton, da je Đukanović unaprijed optužio Bošnjačku stranku za izborni poraz, da je Ivan vuković ipak prebijen, da je Đukanović ispod 26 odsto… i tako dalje i tome slično.

Jedan pogled na sadržinu teksta, ali i na ovaj fantomski portal, dovoljan je da se vidi da je on lažan i sa lažnim infomacijama, namijenjen za jednokratnu upotrebu na štetu jednog od kandidata na predsjedničkim izborima.

Do kraja izbornog dana možemo očekivati još uradaka iz ove kuhinje kako se bude približavao kraj glasanja.

Ostavite komentar

Komentari (0)