Izvor: dan

DF i Demokrate još pregovaraju oko vlasti u Beranama: Bore se za mjesto predsjednika opštine

Ni najnoviji sastanak predstvanika lista
DF i Demokrate još pregovaraju oko vlasti u Beranama: Bore se za mjesto predsjednika opštine

Niko od predstavnika ovih političkih subjekata nije htio da da bilo kakvu izjavu nakon sastanka održanog u prostorijama Demokratskog fronta, uz obrazloženje da će to uraditi kad se dođe do konkretnijih rješenja.

Nezvanično, rečeno je da je na sastanku dogovoreno da narednih dana za pregovarački sto sjednu predstavnici liste “Za budućnost Berana”, odnosno DF-a i Demokrata radi finalizovanja pregovora.

Naglašeno je da je ostalo da se dva politička subjekta, koja su na nedavno održanim lokalnim izborima osvojila po šest odborničkih mandata, dogovore kome će od njih pripasti mjesto predsjednika opštine.

– Predstavnici lista “Berane sad”, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore su se saglasili da DF i Demokrate nastave dalje pregovore i da će oni prihvatiti ishod tih pregovora. Kako stvari stoje, do formiranja lokalne vlasti od predstavnika ovih političkih subjekata koji su zajedno osvojili 19 od 35 odborničkih mjesta, koliko ima lokalni parlament, ukoliko se Demokrate i DF usaglase kome će pripasti mjesto predsjednika opštine. Ako do dogovora ne dođe, izvjesno je održavanje ponovnih izbora – saopštio je izvor Dan-a.

Jedini koji je htio da da izjavu bio je nosilac liste SNP-a i aktuelni predsjednik opštine Tihomir Bogavac.

 – Imali smo uvodne razgovore sa predstavnicima DF-a oko konstituisanja nove lokalne vlasti. Međutim, ništa konkretnije nije dogovoreno. Nadam se da će se ti razgovori nastaviti, s obzirom na to da smo mi partija koja je osvojila sedam mandata i koja bi po svim rezonima trebalo da bude nosilac buduće lokalne vlasti – naglasio je Bogavac.

Nijedna od osam lista, koliko ih je učestvovalo na nedavno održanim lokalnim izborima nije stekla uslove da samostalno formira vlast u Beranama.

Sasvim je izvjesno da DPS, iako je osvojio najviše mandata, i to devet, neće biti dio lokalne vlasti s obzirom na to da su sve političke grupacije u Beranama, koje su stekle parlamentarni status, jasno poručile da sa ovom partijom neće praviti postizborne kombinacije.

Kako trenutno stvari stoje, i Socijalistička narodna partija, iako je uknjižila sedam mandata, daleko je od mogućnosti da bude stožer lokalne vlasti, jer su svi politički subjekti, sem DF-a izričito u više navrata kazali da sa ovom strankom ne žele postizborno partnerstvo.

Po važećim propisima, rok za zakazivanje konstitutivne sjesnice lokalnog parlamenta je 15 dana od objavljivanja rezultata lokalnih izbora u Službenom listu.

Rezultati još uvijek nijesu objavljeni u Službenom listu iako je od održavanja izbora proteklo više od 15 dana.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ANALIZA: SDP pobjednik izbora, DPS u padu ali i dalje najjača partija, URA slavi tuđe rezultate…

Politički rebus za Berane, DPS može formirati koalicionu vlast u Ulcinju

Pribilović: Trebalo bi biti majstor ili neznalica pa uništiti nekoliko opština istovremeno

Demokrate i Krivokapić najjači, pad Demokratskog fronta i DPS-a

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kako su ANB i policija skovali paklenu zavjeru protiv građana na Belvederu

Zirojević: Sporazum SDP-a i URE za SD nije prihvatljiv, pregovori kao na pijaci

VEŠOVIĆ: Vuković nosilac, na listi samo kompetentni i nekompromitovani

KONSULTACIJE U TOKU: Novović dao predlog da Šuković bude šef SPO, konačnu odluku donosi Brđanin