DF: Protest počinje sjutra ispred Skupštine Crne Gore

DF: Protest počinje sjutra ispred Skupštine Crne Gore

FOTO: CdM

Povodom tri godine od protesta Demokratskog fronta i slobodnih građana, koji je 24.10.2015. godine ugušen brutalnom režimskom silom, DF organizuje protestnu šetnju koja će početi ispred Skupštine Crne Gore, u srijedu u 19 časova, saopšteno je iz te partije.

Kolona će se kretati bulevarom Sv. Petra Cetinjskog, desno u ulicu Stanka Dragojevića, zatim kroz Hercegovačku do ulice Slobode, zatim desno u ulicu Slobode, pa se skreće lijevo u ulicu Vuka Karadžića, desno u ulicu Marka Miljanova, opet desno do bulevara Sv. Petra Cetinjskog do skupštine. 

Prisutnima će se obratiti oni koji su predvodili tadašnje proteste, lideri NSD, PZP i DNP, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević. 

“24. oktobar 2015. svakako je najznačajniji datum u otporu protiv višedecenijske vlasti jedne partije u Crnoj Gori i ostaće upisan kao dan slobode. Te večeri diktatura je protiv građana koji su mirno protestovali upotrebila svu raspoloživu silu, ljudi su prebijani od strane SAJ-a, trovani suzavcem i bojnim otrovima, a posebna podrška režimu bile su kriminalne bande i ubačeni elementi koje je režim iskoristio da izazove sukob”, navodi se u saopštenju DF-a.

Prema njihovim riječima, svaki građanin koji je bio učesnik ovih protesta “sa ponosom može reći da je učestvovao u borbi za slobodnu Crnu Goru, a taj duh otpora, duh 24. oktobra, živi do konačne slobode”. 

“Tri godine kasnije državni teror nad DF-om je dostigao vrhunac, ali nas to nije pokolebalo. Nismo se predali, nismo se prodali, progon nas je samo učvrstio u namjeri da našu borbu dovedemo do kraja, do konačne pobjede DF-a i slobodne Crne Gore”, zaključuju iz DF-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Istraživanje CEDEM: Svaki drugi građanin ne vjeruje medijima

NEISPISANA LJEPOTA ŠTIROVNIKA

GOVOR ĐUKANOVIĆA: Sumirao uspjehe i propuste trodecenijske vladavine – “Potrebna moderna DPS, partija za novo doba”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Resor Vesne Bratić: SDT formiralo predmet protiv Vasilija Laloševića, CG pred isključenjem iz svih takmičenja

Konjević: Pomaže Bog, kaže komentator na Parlamentarnom kanalu namijenjenom za rad Skupštine

DF: Protest počinje sjutra ispred Skupštine Crne Gore

(Uživo)Izbori u Njemačkoj: SPD uvećao prednost, Liberali i Zeleni ključni za sastav nove vlade