DF: Spasojević pogodio u srž problema, mjere UIKS-a protiv njega su nepravedne

Demokratski front (DF) snažno podržava Predraga Spasojevića u njegovim nastojanjima i smatra da mjere Uprave za izvršenje krivičnih sankcija protiv ovog čovjeka nijesu pravedne, već motivisane razlozima izvan profesionalnih kvalifikacija, saopšteno je iz te partije.
DF: Spasojević pogodio u srž problema, mjere UIKS-a protiv njega su nepravedne

– Sve su prilike da je Spasojević u težnji da Istražni zatvor privede svrsi pogodio u srž problema. Upravo se zato i našao na udaru kriminalnih grupa koje su izvršile bombaški napad na njega i njegovu porodičnu kuću. Demokratski front se slaže sa Spasojevićem da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ne vodi kao što se dosada radilo i da su potrebne promjene strategije – kazali su oni.

Prema njihovoj ocjeni, mnogi pritvorenici se ne resocijalizuju provodeći vrijeme iza rešetaka i nakon izlaska iz ZIKS-a ne postaju bolji i korisni članovi društva, nego ih sami ZIKS okrene krivičnim djelima.

– Nakon pritvora, oni na slobodi počnu da se bave nečasnim radnjama koje znaju da dobiju i ozbiljnije oblike nego što su bili razlozi njihovog pritvaranja – kazali su iz DF-a.

Oni su kazali da naročito brine činjenica “da svojim ponašanjem oni loše utiču i na zatvorske čuvare i osoblje, te i oni uplivaju u vode nedozvoljenih aktivnosti, a za to ne snose nikakve sankcije”.

– Smatramo da je UIKS donijela ishitrenu odluku protiv Spasojevića koju treba dobro da preispita jer problem nije u ljudima kao što je on, već u sistemu gdje zatvor gubi odliku kaznene mjere i nema momenat resocijalizacije – poručili su iz DF-a.

Prema tome, oni su ocijenili da su potrebni hitni koraci promjene pristupa nadležnih institucija.

– Profesionalci moraju nastaviti sa svojim poslom, a država treba adekvatno da kažnjava one koji to zaslužuju. Još jednom da ponovimo, dajemo snažnu podršku Predragu Spasojeviću i svim ljudima sličnim njemu u ZIKS-u – zaključili su iz DF-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Pala Vlada Dritana Abazovića

Više od 95 odsto crnogorskih građana nije upoznato sa indikatorima po kojima mogu prepoznati potencijalne žrtve trgovine ljudima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ovo je Stefan koji je osumnjičen za ubistvo Ranka Radoševića zvanog Eskobar

Drago Lopušina uhapšen zbog seksualne eksploatacije četiri strane državljanke

Protest građana i uoči Milatovićevog skupa u Nikšiću

Dogovoren TV duel Đukanović-Mandić: Prenos na Prvoj i E TV