Dinoša:Više nijesam počasni predsjednik, niti član DUA

Nekadašnji predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) i bivši ambasador Crne Gore u Albaniji i na Kosovu Ferhat Dinoša saopštio je da više nije počasni predsjednik, niti član te partije usljed, kako je rekao, zahlađenja odnosa sa aktuelnim liderom Mehmetom Zenkom.
Dinoša:Više nijesam počasni predsjednik, niti član DUA

Dinoša

“Želim da upoznam javnost da više nijesam počasni predsjednik niti član Demokratske unije Albanaca (DUA). Višegodisnja pauza tokom koje sam bio ambadador Crne Gore u Republici Albaniji i Republici Kosovu proizvela je zahladjenje odnosa sa aktuelnim predsjednikom partije Mehmetom Zenkom i vidno opadanje političke snage DUA”, napisao je Dinoša.

Osim toga, kako je rekao, došlo je do rascjepa i prepolovljenja glasova u Ogranku Malesije, a time i stvaranja dvije političke grupacije.

“Povratkom u zavičaj, na zahtjev mnogih članova i simpatizera, učinio sam sve da pomirim dvije strane, odnosno da vratim u redove Ogranka isključenu grupu koja se već identifikovala kao Unija Tuzi. Ova grupa je pristala da se vrati u Ogranak i postane dio njegovog predsjedništva, pod uslovom da ja kao koordinator privremeno preuzmem rukovođenje Ogrankom i da se s mjesta njegovog predsjednika povuče Enis Đokaj, do prevazilaženja nastale situacije. To sam prenio Đokaju sa saradnicima, rekao im da upoznaju s tim i predsjednika partije i vrate mi odgovor. Rekao sam mu, takođe, da bi bilo uputno da nas dvojica budemo spremni na žrtvovanje, on na povlačenje a ja na privremeno preuzimanje čelnog mjesta u Ogranku Malesije. Ali, nijesam dobio očekivani odgovor”, rekao je Dinoša.

Sve to ga tjera da, kako je rekao, preduzme “vjerovatno najteži i najnepoželjniji korak u mojoj političkoj karijeri”.

“Biću doživotno zahvalan članovima, simpatizerima i glasačima DUA. Obećavam im da ću, bude li Bog dao zdravlja i vijeka, na jedan ili drugi način, nastaviti da dajem doprinos dobrobiti Albanaca i demokratskim procesima u Crnoj Gori”, poručio je Dinoša.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Nimanbegu: Ni političkog inženjeringa ni neprincipijelnosti, DUA i DPS pregovarali iza naših leđa

Smijenjen Aleksa Bečić

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Krivokapić: Imao sam informacije da se sprema državni udar

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kako se ljetovalo u Jugi: Slika u koju je stalo sve što nam fali

PRITISAK ZAPADA: Hrebickova – „Otvoreni Balkan“ i ugovor sa SPC nijesu prioriteti Crne Gore na putu ka EU

Pronađena šesnaestogodišnja A.G. iz Mojkovca

Protest ispred Vlade: Vlada umjesto mitomanije da ponudi evropski put Crnoj Gori