test

Đukanović će sa suprugom prisustvovati sahrani Kraljice Elizabete

Standard

15/09/2022

13:46

Crna Gora se s poštovanjem i pijetetom oprašta od Kraljice Elizabete II, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji se danas upisao u Knjigu žalosti u Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Podgorici.

”Zajedno smo s Kraljem Čarlsom III i kraljevskom porodicom, s Vladom i građanima UK u ovim danima tuge zbog odlaska svog najdugovječnijeg monarha. Pridružujemo se liderima i građanima svijeta koji su izrekli velike riječi o njenom izuzetnom vođstvu koje je obilježilo jednu epohu”, naglasio je Đukanović.

Kako je istakao, Crna Gora je imala privilegiju ugosti kraljicu, prije pola vijeka tokom posjete Jugoslaviji.

”S ponosom pamtimo njene riječi priznanja hrabrosti crnogorskog naroda iskazanoj u Drugom svjetskom ratu, u kom je i sama dala lični doprinos borbi protiv fašističkog zla”, dodao je crnogorski predsjednilk.

Kraljica je ostavila svijet, kako je naveom zadivljen snagom i mudrošću kojom je vodila monarhiju punih sedam decenija, u vremenima blagostanja, ali i velikih kriza

”Uvijek čvrsto odana zemlji i vrijednostima slobode i napretka na kojima se snažilo i osavremenjavalo Ujedinjeno Kraljevstvo”, zaključio je.

Kako je saopšteno, predsjednik Đukanović sa suprugom prisustvovaće državnoj sahrani kraljice Elizabete II 19. septembra u Londonu.

Ostavite komentar

Komentari (0)