test

Đukanović: Dvije godine vlast konstantno pokušavala da sapliće Crnu Goru

Standard

12/10/2022

10:19

Crna Gora je tokom dvije godine imala vlast koja nije imala nikakvu viziju i koja je konstantno pokušavala da sapliće Crnu Goru na njenom putu, i da je vrati unazad, kazao je predsjednik DPS-a, Milo Đukanović sinoć na tribini izborne liste “Prava stvar, Još bolje za Bijelo Polje

“Ako je nešto bilo pozitivno to je da su kazali da nemaju namjeru da mijenjaju našu viziju, da žele da idu putem evropskog i evroatlantskog razvoja. Ali nažalost tokom te dvije godine su pokazali da su na svakom koraku pokušavali da sapletu Crnu Goru i da je vrate natrag. Da li treba da vas podsjećam da su zapravo rezultate 30. avgusta 2020. protumačili kao otvorena vrata za novu aneksiju, da su željeli da unište obnovljenu nezavisnost, da su željeli da unište građanski karakter Crne Gore”, ukazao je Đukanović.

On je kazao da u tom naumu nijesu uspjeli ali ne zato što su naspram sebe imali odgovornu crnogorsku vladu koja je branila nacionalne interese, jer, prema njegovim riječima, i jedna i druga Vlada, prva kleronacionalistička a druga izdajnička, radile su protiv interesa naše države.

“Nijesu uspjeli zato što su naspram sebe imali odgovornu državotvornu opoziciju na čelu sa Demokratskom partijom socijalista. Zato je bila da kažem ta muka poslije 30. avgusta kako uništiti DPS. Zato su se tako čežnjivo saopštavale najave kako samo što se nijesmo raspali u nekoliko frakcija, nagađalo se da li ćemo pasti na 15 ili na 20%. Kao što vidite tu smo u istom sastavu manje-više, tu smo sa uvećanom snagom u međuvremenu. Kazali smo imamo šta da uradimo i kao opozicija i kao što rekoh, uradili smo”, poručio je predsjednik DPS.

On se dalje osvrnuo na činjenicu da je, kako navode iz DPS-a, zaustavljena ključna destrukcija prema državi Crnoj Gori, te da se ta stranka oslobodila slabosti i puno investirala u stvaranje nove generacije.

“Vidite plejadu novih lica, sposobnih da sjutra obavljaju najodgovornije poslove u ovoj državi. Zato nijesmo izgubili ove dvije godine, zato smo napravili dobar posao i ja mislim da smo se spremili za sljedeće izazove. Dakle danas smo u situaciji da realno uporedimo jednu i drugu politiku, da realno sagledamo ono što su dometi naše politike do 30. avgusta i ono što su naše odgovornosti koje smo ostvarivali u opštinama poput Bijelog Polja do današnjeg dana. Od trenutka kada smo ovdje promovisali da Bijelo Polje treba da bude centar Sjevera Crne Gore, kada je Bijelo Polje krenulo da poprima sve sadržaje jednog razvijenog, urbanog centra, nalik svim drugim evropskim centrima”, rekao je Đukanović.

Takođe, okupljene je pozdravio i potpredsjednik DPS i nosilac liste “Prava stvar, Još bolje za Bijelo Polje” Abaz Dizdarević koji je tom prilikom saopštio da je glas za listu koju predvodi glas za prosperitetno Bijelo Polje po mjeri čovjeka.

“Da povedemo još jednu bitku za Bijelo Polje i ostvarimo najbolji rezultatom ikad, 23. oktobra glasajmo za PRAVU STVAR”, poručio je Dizdarević.

Ostavite komentar

Komentari (0)