Đukanović: Nije riječ o Davidu, nego bratu Abazu, slugi velikosrpskom koji je zarobljenik teških zabluda

Nema legitimitet predsjednik Vlade u tehničkom mandaru da definiše ko su alternative i rješenja u Crnoj Gori, kaže predsjednik države Milo Đukanović. To pripada ljudima sa više legitimiteta nego što ga on ima i ovakvo ponašanje moguće je samo u sistemu poremećenih vrijednosti, kazao je predsjednik države novinarima nakon 2BS Foruma.
Đukanović: Nije riječ o Davidu, nego bratu Abazu, slugi velikosrpskom koji je zarobljenik teških zabluda

Foto: Kabinet predsjednika

“Nije riječ o Davidu već bratu Abazu – slugi velikosrpskom”, prokomentarisao je Đukanović riječi premijera koje je uputio prije nekoliko dana – “Golijat je dobijao sve bitke dok nije naišao na Davida”.

“Sjetićete se da je određena varijacija poruke bila i slogan opozicije na izborima 2016. godine. Tada je bilo “Mi ili on”. Prilično glupavo i pretenciozno sročen slogan i znate epilog. Oni su izgubili”.

“Građanski pokret URA i Dritan Abazović dobili su jasnu poruku – u vidu koliki ih postotak stanovništva podržava. To je dovoljno samo za preživljavanje parlamentarno i ništa više od toga. Ono što bi bilo dobro jeste da se probudi iz svog sna i zablude”, kazao je Đukanović.

“On se iz ovoga ne može spasiti, ali može barem da ne čini više štete”, dodao je referišući na jučerašnju smjenu direktora ANB-a.

“To što Abazović očekuje nije ozbiljna politika nego Diznilend, URA živi u iluziji”, smatra on i dodaje, kako kaže, iz pozicije predsjednika najveće partije u Crnoj Gori – više će se kriminala i izdaje ispostaviti tokom ove posljednje dvije godine, nego za trideset godina vršenja vlasti od strane DPS-a.

“Čini mi se da je zarobljenik teških zabluda. Prva koju nam je uporno ponavljao kako se očekuje aber nekog iz Vašingtona ko će “počistiti” političku scenu Crne Gore i ko će otvoriti prostor da bude onoliko veliki koliko je zamislio da može da bude. Druga zabluda je da se može vrtjeti teza o kriminalizovanom DPS-u i toj partiji kao organizovanoj kriminalnoj grupi.”

“Smatram da, bez obzira na sve štete koje je Crna Gora pretrpjela u prethodne dvije godine, je korisno iskustvo da se vidi šta je alternativa dotadašnjoj vlaasti. Nakon dvije godine vidimo da nema “leševa iz ormara” prethodne vlasti i nema optužnica protiv bilo kog pojedinca iz izvršne ili parlamentarne vlasti koju je predstavljala DPS. Imamo samo iluziju aktuelnog premijera i njegovih istomišljenika da bi to mogla biti mantra koja će ih održavati u statusu političke važnosti u Crnoj Gori” ocijenio je Đukanović.

Hibridni rat protiv Crne Gore je nastavljen, kaže Đukanović.

“Sve što se događa u Crnoj Gori, uključujući posljednji sajber napad je dio državno političkog repertoara koji Rusija preduzima protiv Crne Gore i drugih država ZB u namjeri da osujeti njihovu evropsku i evroatlansku budućnost”, kazao je Đukanović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Đukanović: Država je uvijek jača od bilo kog kriminala

Đukanović: Manjinska vlada nije najbolje rješenje, ali ćemo je podržati

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Deseti Montenegro Prajd-Kalezić: Prajd u znaku potpune zaustavljene primjene strategije o LGBT osobama

Striković: Abazoviću uručen doktorat neakreditovanog univerziteta, obrukao državu jer je otišao u svojstvu premijera

Vuković: Abazović više nije premijer, on je opasnost po Crnu Goru

Đukanović: Nije riječ o Davidu, nego bratu Abazu, slugi velikosrpskom koji je zarobljenik teških zabluda