test

Đukanović: Ukrajina brani nas, Evropu i najviše vrijednosti slobode

Standard

23/07/2022

18:11

Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović, na poziv prve dame Ukrajine Olene Zelenske, obratila se video porukom na drugom Samitu prvih dama i gospode'' Ukrajina i svijet: Budućnost koju mi obnavljamo zajedno'', koji se održava u znak podrške ukrajinskom narodu.



Đukanović je u video poruci navela da već pet mjeseci Ukrajina i ukrajinski građani i građanke kao i Olena Zelenski zadivljuju svijet hrabrošću i odlučnošću u odbrani zemlje i svoje slobode.

” Hvala vam jer i vi i mi znamo da Ukrajina danas brani i nas, brani Evropu i najviše vrijednosti slobode. Stradanja civila, uništeni domovi, razorena obdaništa, pozorišta i bolnice, srušeni mostovi i spomenici kulture – slike su koje sa velikom tugom svakodnevno pristižu iz nama prijateljske Ukrajine. Desetine hiljade izgubljenih života, milioni izbjeglih i prognanih, stotine stradalih zbog gladi i bolesti, u uslovima kolapsa zdravstvenog sistema i blokade životnih namirnica, najtragičnije su posljedice nasilja i divljaštva kojem svjedočimo od početka ruske agresije na miroljubivi narod Ukrajine “, kazala je Đukanović.

Istakla je da se mora poslati poruka u ime svake žrtve besmislenog rata da ubistva, mučenja i razaranja Ukrajine moraju prestati.

” Želim da vjerujem da će ovaj samit postaviti temelje platforme za buduću saradnju u obnovi i izgradnji Ukrajine. Ne znamo kada će nepodnošljiva patnja civila stati. Ali ono što znamo jeste da će Crna Gora, kao i sav slobodni svijet ostati uz Ukrajinu i da mir mora pobijediti.

Slava Ukrajini”, poručila je Đukanović.

Izvor (naslovna fotografija):

Kabinet predsjednika

Ostavite komentar

Komentari (0)