test

ĐURAŠKOVIĆ za Standard: Nijesmo dobili podršku da bismo partijski trgovali, vjerujemo u saradnju sa SG LSCG

Standard

11/12/2021

07:30





Vlast na Cetinju treba da se formira kvalitetno i da bude garant neophodnih promjena koje građani našeg grada očekuju, kazao je u razgovoru za Standard potpredsjednik SDP i nosilac liste ‘’SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje’’, Nikola Djurašković.

Zbog toga je, kako ističe, SDP već pokrenula široke konsultacije sa građanima od kojih žele da čuju na koji način treba voditi Cetinje.

“Kao rezultat konsultacija koje će okupiti sav progresivni i stručni potencijal Cetinja, prezentovaćemo Platformu kojom bi objedinili sve razvojne šanse Cetinja u naredne 4 godine”, rekao je Đurašković.

Na pitanje sa kim je moguće oformiti vlast u Prijestonici, Đurašković kaže da vjeruje u iskrenu saradnju sa Starom gardom LSCG.

“Mi smo već u koaliciji sa građanima – sjajnom ekipom stručnih, prepoznatljivih, ostvarenih ljudi. Naš koncept je pobjednički jer je jedini bio fokusiran na probleme, na grad, na program i rješenja, a ne na besplodne, često prizemne optužbe, uvrede… Građani žele da se, nakon toliko godina loše vlasti, iz temelja promijeni način upravljanja gradom i mi ćemo im to omogućiti”, rekao je Đurašković u razgovoru za Standard.

Napominje da će nova gradska uprava biti odgovorna, stručna, depolitizovana, snažno crnogorska i socijalno pravična.

“Takođe, iskreno vjerujem u saradnju sa Starom Gardom LSCG. Čvrsto vjerujem da zajedno možemo oživjeti izvorno suverenističko partnerstvo iz devedesetih u interesu novih pobjeda Cetinja i Crne Gore”, ističe Đurašković.

Upitan da li postoji mogućnost pregovora sa Demokratama koje su najavile spremnost za saradnju na lokalnom nivou, Đurašković je kazao da nijesu dobili podršku da bi se bavili partijskim trgovinama.

Ono što svima mora biti jasno, je da je da će nova uprava biti snažno građanska, antifašistička, sekularna i posvećenja razvoju Cetinja, a ne otuđenju onoga duhovnog blaga našeg grada i crnogorskog naroda.  Nijesmo dobili podršku da bismo se bavili raznim partijskim trgovinama i namještanjima, nijesmo dobili podršku da bismo bili protiv nečega ili nekoga već da bismo bili za nešto, da bismo realizovali naš program. Zato je naš koncept superioran i zato je i pobjednički”, naveo je Đurašković.

Potpredsjednik SDP ističe i da su više nego zadovoljni rastom koji iznosi čak 120% što je, kako kaže, nezabilježeno u crnogorskoj politici u četvorogodišnjem mandatu.

“Ovaj rezultat dodatno dobija na značaju ako se zna da smo uz Staru gardu jedini učesnik izbora koji je u opoziciji i na lokalnom i na državnom nivou. Svi ostali učesnici izbora ostvarili su značajan pad u odnosu na lokalne izbore iz 2017. ali i parlamentarne iz 2020. godine. Odgovornost koju osjećamo prema građanima Cetinja, ali i Crne Gore će biti značajan motivirajući element da nova gradska uprava bude najbolja moguća i ostvari visoko postavljenje ciljeve”, saopštio je on.

Vlast radi vlasti ih ne zanima, izričit je Đurašković. 

“Zanima nas kako da ostvarimo koncept koji je dominantan i koji je dobio nedvosmislenu podršku sugrđana ali ogromne simpatije u ostatku Crne Gore. Kao potpredsjednik SDP ću se zalagati da se sa ovim principom nastavi i u narednom periodu na lokalnom, ali i na državnom nivou. Ovaj talas promjena koje su kvalitativni napredak u odnosu na stanje koje je loše je ono što građani Crne Gore žele i zaslužuju”, zaključio je Đurašković u razgovoru za Standard.

Ostavite komentar

Komentari (1)

Borko

11 Dec. at 13:06

Sto vam znaci ta ponuda? LSCG vise ne postoji, na zalost. Ni stara ni mlada garda. Sada DPS dize 👆pa gledajte da ne bude sve ko do sada. Prevara I ludim radovanje.
Budite ozbiljan partner, ne ikebana zadovoljena mjestom Predsjednika skupstine.