test

Đurović – Demetriu: Intenzivirati parlamentarne posjete na svim nivoima

Standard

14/06/2022

18:29

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, tokom boravka u Monaku povodom učešća na XV konferenciji predsjednika parlamenata malih država Evrope, na marginama skupa održala je bilateralni susret sa predsjednicom Predstavničkog doma Kipra Anitom Demetriu.

Sagovornice su se saglasile da je potrebno intenzivirati parlamentarne posjete na svim nivoima, te podstaći formiranje grupa prijateljstva, formata koji može biti izuzetno plodonosan mehanizam u funkciji jačanja bilateralnih odnosa predstavničkih tijela dvije države

Tom prilikom Đurović je izrazila zadovoljstvo povodom tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Kipra, koji imaju visok potencijal za dalji razvoj u svim oblastima od obostranog interesa.

“Zahvaljujući na dosadašnjoj podršci procesu pristupanja Crne Gore EU, Đurović je izrazila očekivanje da podrška Kipra neće izostati ni u narednom periodu. Ona je naglasila da proces evropske integracije nema alternativu, te da je Vlada čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica EU”, naveli su iz Skupštine.

Đurović je, kako se navodi, ukazala na značaj učešća Demetriu na XIV konferenciji predsjednika parlamenata malih država Evrope koja je održana u Herceg Novom (3-5.oktobar 2021), te dodala da je njena posjeta Crnoj Gori podsticajna za intenziviranje političkog dijaloga dvije zemlje.

“Predsjednica je, takođe, iskoristila priliku da uputi zvaničan poziv predsjednici Demetriu da ponovo posjeti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno”. dodaju iz Skupštine.

Demetriu je iskazala podršku procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i izrazila očekivanje da će “naša zemlja u najkraćem roku završiti pregovarački proces”.

“Sagovornice su se saglasile da je potrebno intenzivirati parlamentarne posjete na svim nivoima, te podstaći formiranje grupa prijateljstva, formata koji može biti izuzetno plodonosan mehanizam u funkciji jačanja bilateralnih odnosa predstavničkih tijela dvije države”, zaključili su iz Skupštine.

Ostavite komentar

Komentari (0)