Doris pak miri crnogorsku opoziciju

Doris pak miri crnogorsku opoziciju

Bivša poslanica Evropskog parlamenta i članica Predsjedništva Evropske narodne partije Doris Pak saopštila je da bi opozicija u Crnoj Gori morala da jedinstveno djeluje da bi ostvarila svoje ciljeve, saznaje Pobjeda.

 

Pak je to saopštila u utorak u Podgorici, na odvojenim sastancima sa predstavnicima opozicije.

“Opozicija, bez obzira na svoju ideološku i programsku heterogenost, treba da pronađe način da smanji razlike i pokuša da jedinstveno djeluje. Samo tako može biti konkurentna vladajućoj koaliciji”, citirao je izvor Pobjede poruke koje je Pak poslala opoziciji.

Ona je juče razgovarala sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, Nebojšom Medojevićem i Milanom Kneževićem, kao i sa predsjednicima SDP-a i Demokratske Crne Gore Rankom Krivokapićem i Aleksom Bečićem.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, sastala se i sa predstavnicima opozicionih medija u Crnoj Gori. Formalan povod posjete Doris Pak je učešće na međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti Zapadnog Balkana.

U saopštenju DF-a, izdatom nakon sastanka sa Doris Pak, navodi se da su iz ove političke grupacije poručili da se “kriza u Crnoj Gori može riješiti jedino organizovanjem izbora“.

“Lideri DF su istakli da je kriza u zemlji duboka, da je progonom dF razoren parlamentarizam i ugrožen ustavni poredak, ugrožena su elementarna ljudska prava i slobode i da se kriza može mirnim putem riješiti samo organizovanjem prvih fer i slobodnih izbora”, navodi se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Korać: Srbija je do guše umiješana u izbore u Crnoj Gori

Naredni mjeseci biće političko kuvanje žabe

Papović: U SPC-u vlada srpski nacionalizam

Korać: Nova Vlada u Crnoj Gori je monumentalni čin licemjerja

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vlada koju ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep

Ivanović: Bilo bi dobro da premijer objasni zašto nema građevinsku dozvolu za kuću u Bijeloj

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP – 2021: Do kraja juna smirivanje pandemije korone, zbogom virusu sredinom 2022…

Marunović za Standard: Preko noći se šovinizam počeo braniti slobodom govora