DPS: Današnjim odnosom predstavnika vlasti prema epidemiji, potpuno urušen autoritet zdravstvenih vlasti, ministarka da podnese ostavku

Danas su u Beranama premijer i članovi Vlade grubo prekršili sve epidemiološke mjere koje su prethodno propisali građanima, i u potpunosti urušili svoj i autoritet zdravstvenih vlasti u Crnoj Gori, poručili su iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.
DPS: Današnjim odnosom predstavnika vlasti prema epidemiji, potpuno urušen autoritet zdravstvenih vlasti, ministarka da podnese ostavku

Premijer i ministri na ustoličenju Metodija

“Slika na kojoj se tiskaju predsjednik Vlade, njegovi ministri i poslanici vladajuće većine, kao i video snimak na kojem premijer Krivokapić, uzgred nevakcinisan, koristi kašiku za pričest u jeku epidemije u zemlji za rekordnim brojem zaraženih, najbolje govori ko čini ovu Vladu”, naveli su u saopštenju.

Iz DPS-a ističu da današnji skandalozni događaj, uključujući, kako kažu, i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, “potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast”.

“Građani ne mogu u pekaru po hljeb, bez maske i potvrde o vakcinaciji, a premijer i ministri mogu, i to na crkvene svečanosti koje se snimaju kamerama Javnog servisa, da bodu oči građanima. Oni koji treba najviše da vode računa o zdravlju građana, pretvorili su jedan vjerski čin u epidemiološku bombu. Svjesno su srušili zdravstveni sistem i potpuno izgubili legitimitet i pravo da traže od građana da poštuju mjere”, naglasili su iz te partije.

Zbog svega navedenog, kako navode, traže ostavku ministarke zdravlja jer je, kažu, današnji događaj najbolji dokaz da ona i njen tim, nijesu u stanju da sprovedu zdravstvene mjere ni u svom najbližem okruženju.

“Od danas više ne postoji građanin Crne Gore kome nije jasno, da je za ovu Vladu vjerski fanatizam važniji od pokušaja suzbijanja epidemije i spašavanja ljudskih života”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Izglasana nova Vlada, 41 poslanik dao podršku Krivokapiću

Kavarić za Standard: DZ radi po proceduri i za najbolji interes pacijenata, prihvatamo sugestije

Mora li zbog punjenja budžeta i da se umire?

Vuković: Na sceni brutalni politički revanšizam koji dobija obrise staljinističkih čistki

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nikolić: Marković potvrdio da je Ćalović bila upoznata sa porodičnom tragedijom GST ali je uprkos tome konstruisala i izmišljala

Šahmanović: Nijesam osuđen na godinu, već uslovno na šest mjeseci i zato mogu da budem član Odbora CGES-a

Živković pita Ćalović Marković: Od koje firme ste dobili povoljne uslove za stan i zašto?

Krivokapić neće Medojevića za koordinatora bezbjednosnog sektora