DPS: Debakl na zvaničnom početku političke karijere Jelene Borovinić Bojović

Odlazeća ministarka zdravlja, izabrala je da funkciju okonča autovanjem, poručili su iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.
DPS: Debakl na zvaničnom početku političke karijere Jelene Borovinić Bojović

Foto: DPS

Izabrana za ministarku kao ekspert, konačno je, ocjenjuju iz DPS-a, smogla snage da sebi i drugima kaže istinu – da je sve vrijeme političarka.

“Svaki iskorak ka istini je za pozdravljanje i podršku, ali ministarki skrećemo pažnju da joj je početak željene političke karijere krajnje pogrešan. Odmah, na prvom političkom koraku, saopštila je javnosti da će “kao lični doprinos”, pozdraviti “svako novo rješenje koje se tiče pozicije ministra zdravlja, ali samo pod uslovom da se dogovor postigne u okviru iste parlamentarne većine” koja ju je, kako kaže, izabrala”, kazali su iz te partije.

U samo jednoj rečenici uspjela je, smatraju u DPS-u, tako da pokaže kolika je politička neznalica.

“Na osnovu čega, osim pogrešne slike o sopstvenoj ulozi, autovana poltičarka uslovljava izbor novog ministra!?!? Niti većina u parlamentu zavisi od političarke Borovinić-Bojović, niti je bila i na jednoj izbornoj listi o kojoj su građani, manjine i većine, odlučivali. I sada sjedi u fotelji, koju je, prema riječima, najveće koalicije većine – Demokratskog fronta – uzurpirana, jer vlada nema ni njihovu podršku”, istakli su oni.

Takođe, kako dodaju, političarka Jelena Borovinić Bojović treba da nauči kako je opstruiranje ili sprječavanje Skupštine da odlučuje protivustavno i kažnjivo, “a upravo takvo djelovanje najavila je prilikom autovanja”.

“Dakle, zvanični početak političke karijere Jelene Borovinić Bojović čist je debakl. I moraće na popravni iz osnova političkog sistema”, navode iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, da ni dug staž u bavljenju politikom nije i ne mora da bude garancija da se shvataju osnovni principi demokratije pokazao im je, kažu u DPS-u, istog dana potpredsjednik i poslanik Demokratske narodne partije Dragan Bojović, inače, dodaju, suprug odlazeće ministarke.

“On je, naime, ustvrdio kako bi bilo dobro da njegova DNP formira manjinsku vladu koja bi ukinula sve partije koje po njihovim kriterijumima “unose politički nemir”. Sreća u nesreći je to što, politički, par Borovinić-Bojović postaje ružna epizoda koja prolazi i što od njihovih političkih znanja i kapaciteta ništa ne zavisi”, zaključuju iz DPS-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borovinić Bojović: Ne razmišljam o ostavci, zdravlje građana prioritet

Borovinić Bojović: Poslušati savjet MCP da se vjernici ne okupljaju 12.maja

GOVOR ĐUKANOVIĆA: Sumirao uspjehe i propuste trodecenijske vladavine – “Potrebna moderna DPS, partija za novo doba”

Borovinić Bojović: Ustoličenje Joanikija izvodljivo uz poštovanje digitalnog sertifikata i ograničen prostor

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Cijenje divljaju, hrana sve skuplja

Ovo je vježba zbog koje sa 51. GODINU Melanija Tramp ima savršenu figuru!

Demokrate poručuju URI: U ovom skandaloznom video zapisu se jasno čuje i vidi kako ste obmanuli ljude

KAFANSKA TUČA U BUDVI: Jedna osoba uhapšena zbog ubistva u pokušaju, Budvanin ranjen nožem