DPS Herceg Novi: Razlozi incidenta u JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić” ipak tinejdžerski sukobi

Javno, medijski, saopštena informacija o vršnjačkom nasilju u Srednjoj mješovitoj školi ''Ivan Goran Kovačić'' na osnovu koje smo reagovali u jučerašnjem saopštenju, dobila je neočekivan obrt. Tek nakon našeg obraćanja uslijedile su reakcije i pojašnjenja koja čitav događaj postavlja na neku drugu osnovu, soapštio je Opštinski odbor DPS Herceg Novi.
DPS Herceg Novi: Razlozi incidenta u JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić” ipak tinejdžerski sukobi

Ilustracija

“Evidentno je da se dogodio incident među učenicima Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom zbog kojeg su nadležni organi pokrenuli prekršajni postupak ali su razlozi incidenta tinejdžerski sukobi koji se očigledno ne mogu okarakterisati kao vršnjačko nasilje”, naveli su u saopštenju.

Iz DPS-a su saopštili da ostaju “našim stavovima o nasilju, posebno vršnjačkom” koje su saopštili ali, istovremeno se “izvinjavamo direktorici ove škole i svima koji su našim obraćanjem povrijeđeni”.

“Drago nam je što javno iznesene informacije nijesu bile tačne ali smo i iznenađeni da na njih niko nije reagovao. Osjećamo odgovornost da se na ovaj način obratimo i negiramo osnov našeg prethodnog saopštenja cijeneći da je istina nešto što svi želimo te da će i drugi subjekti javnog života u Herceg Novom na isti način, iskreno i pošteno reagovati kada se ispostavi da su načinili grešku”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

DPS Herceg Novi: Djevojčica pretučena u Srednjoj mješovitoj školi “Ivan Goran Kovačić“

SRAMNA ODLUKA VLADE: Vjerskim školama skoro milion eura

Apel roditelja: Organizovati prevoz za srednjoškolce SMŠ “Mladost” u Tivtu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Verbalni sukob u Šavniku, spriječen veći incident

Veliki protest u Tirani, opozicija traži odlazak Edija Rame

„Probudila sam se gola u njegovom krevetu, silovao me stotine puta“: Gimnastičarka otkrila jezive detalje

Bečić malo pobrkao lončiće: Na Dan Njegoševog rođenja čestitao godišnjicu njegove smrti