test

DPS Nikšić: Uklanjanjem zastave sa zgrade Opštine lokalna vlast pokušava da razgradi crnogorski identitet

Standard

02/06/2022

12:31

Današnjim uklanjanjem državne zastave sa zgrade Opštine Nikšić nastavljena je hajka na sve što je vezano za crnogorski identitet od strane lokalne samouprave, predvođene DF-om i Demokratama u našem gradu, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Jasno je da je ovakvo postupanje još jedan u nizu dokaza da “oslobodiocima” sve što je crnogorsko bode oči, te da od Nikšića, crnogorske perjanice, bastiona antifašizma i slobodarstva, nastoje da naprave ono što on nikad nije bio – sluga interesa nekih drugih država.

Djeluje da je ovo nastavak politikanske igrice kićenja grada, čiji su, kako se pretpostavlja, kreatori Demokrate, koji i dalje nastoje da sebe predstave kao partiju orijentisanu ka zaštiti nacionalnih interesa?! O tome koliko poštuju tekovine 21. maja najbolje govori slika grada pod Trebjesom, koji ove godine, nije bio okićen samo crnogorskim zastavama na Dan nezavisnosti, već i zastavom grada i parčetom platna na kojem je bio ispisan datum, a sve u skladu sa njima bliskim trobojnim koloritom, koji je očigledno bio još jedna u nizu provokacija sa čelnih mjesta opštine”, navode u saopštenju.

Poručuju da je odolijevao Nikšić kroz vjekove i mudrijim, i oholijim od ovih koji sad zaposješe fotelje s nedvosmisleno iskazanom namjerom da ruiniraju cijeli sistem vrijednosti na kojima je ovaj grad ponikao.

“No, očigledno su i sami svjesni da se bliži kraj njihovoj vladavini, kao i da je nervoza pojačana današnjim hapšenjem Kovačevićevih bliskih poznanika i čestih gostiju kabineta predsjednika Opštine”, zaključuju u saopštenju.

Preporučeno

Društvo

Ostavite komentar

Komentari (0)