test

DPS: Predsjednik Crne Gore nema obavezu da se sa poslanicima konsultuje oko datuma održavanja izbora i raspuštanju Skupštine

Standard

14/03/2023

16:16

Umjesto da se politički pokriju ušima i bez riječi posmatraju i prihvate naredni potez predsjednika Crne Gore, poslanici amorfne parlamentarne većine počeli su bestidno da licitiraju – da li bi i kada trebalo da raspusti Skupštinu Crne Gore, još očekujući da se konsultuje sa njima oko datuma održavanja izbora, saopštili su iz DPS-a.

“Da li je negdje to pravno zapisano kao obaveza predsjedniku Crne Gore, ili imaju zasluge za izrazito demokratsko ponašanje u minulom periodu koje bi trebalo uvažiti?Dakle, o legitimnosti budućeg poteza šefa države trućaju prozaično i diletantski oni koji su uprkos jasnim i jedinstvenim preporukama sa relevantnih domaćih adresa da to ne čine, besprizorno usvojili Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, koji predstavlja pravno starašilo našeg pravnog poretka, za svakog laika, a tek za iole ozbiljnog pravnika.

Zato, gospodo iz amorfne parlamentarne većine, ne brinite se za postupanje predsjednika Crne Gore. Njegovo svako postupanje bilo je i biće u skladu sa Ustavom Crne Gore i interesima države. A kakvo je bilo vaše, odlično je poznato, što će u skorom periodu ozvaničiti i Ustavni sud Crne Gore”,poručili su iz DPS.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)