test

DPS Prijestonice: Žalimo što je cetinjski SDP za saveznike izabrao jurišnike na sve crnogorsko

Standard

15/11/2022

18:20

Iz Odbora DPS Prijestonice oglasili su se saopštenjem u kojem navode da žale što je cetinjski SDP za saveznike izabrao, kako kažu, jurišnike na sve crnogorsko.

Oni su pozvali SDP na “zajedništvo u odbrani državnog dostojanstva”.

“Gospodine Konjeviću, nijesmo iznenađeni Vašim stavovima iznešenim u sinoćnjoj “Aritmiji” kao ni konstatacijom da će SDP ostati u postojećem političkom aranžmanu na Cetinju, iako žalimo što ste za saveznike za vršenje lokalne vlasti odabrali URA i Demokrate – jurišnike na sve crnogorsko: na crnogorski ustav, na Crnogorsku crkvu, crnogorski jezik, na Mauzolej na Lovćenu. Ipak, u ovom trenutku nemamo vremena za prazne floskule o urnisanom gradu koji vi, gle čuda, popravljate dovršavajući projekte DPS-a uz Zakon o Prijestonici, koji ste tako zdušno više godina sabotirali. Vašu idilu, oličenu u sađenju tikvi sa Joanikijem, ne želimo remetiti niti u istoj učestvovati. Mi ćemo i u ovom delikatnom momentu ostati partija koja bezrezervno stoji na braniku nacionalnih interesa i temeljnih vrijednosti”, navode iz DPS-a.

Oni su Konjeviću poručili da vjerujeu da će Crnogorcima nadvladati iskonski duh slavnih predaka koji su ponosni, dostojanstveni i složni vojevali velike bitke.

“Ubijeđeni smo da ćemo svi zajedno uspjeti da odbranimo ovo što nam do sada nije urušeno. Do tada se nećemo baviti sitno-partijskim interesima, niti kalkulacijama, kao što to vi veoma vješto radite. Ubrzo, kada vratimo mir sjenima predaka sa Vučijeg dola, Fundine i Grahovca,… bavićemo se i Vašim optužbama. Iako za Vas savezništvo sa rušiteljima ustavnog poretka Crne Gore nije u suprotnosti sa nacionalnim interesima, pozivamo Vas da u četvrtak ponovo budemo zajedno u civilizovanoj borbi za osnovna načela demokratije”, zaključili su iz DPS-a.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)