DPS: Protiv nadležnih, koji neće da zaustave primitivno i nezakonito ponašanje DF u Šavniku, podnijećemo prijave

Pored brojnih poziva i apela koje smo uputili sa svih instanci partije, naši politički oponenti iz redova DF ponovo su nastavili sa sabotažom izbornog procesa u Šavniku koji se iz nedjelje u nedjelju u potpunosti obesmislio, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista. Najavili su da će podnijeti krivične prijave protiv nadležnog tužioca i 'svih drugih nadležnih organa zbog nepostupanja po ovlašćenjima'.
DPS: Protiv nadležnih, koji neće da zaustave primitivno i nezakonito ponašanje DF u Šavniku, podnijećemo prijave

Šavnik

“Očekivali smo da će se konačno, uz pomoć nadležnih državnih organa, uspostaviti demokratski princip koji građanima sa pravom glasa na lokalnim izborima u našoj opštini garantuje slobodno izražavanje svoje volje, međutim do toga ni danas nije došlo. Svojim nerazumnim i primitivnim ponašanjem pojedini predstavnici DF ponovo su onemogućili nastavak glasanja a time i građanima Šavnika suspendovali pravo demokratskog izbora svojih predstavnika u lokalnom parlamentu”, isitču iz DPS-a.

Da demokratski principi i tekovine savremene Evrope ne leže u redovima DF, kako ocjenjuju u DPS-u, jasno je svakom “zdravomislećem crnogorskom građaninu, svakoj međunarodnoj organizaciji i predstavniku diplomatskog kora u Crnoj Gori, ali svakako da je svima njima, kao što je i nama, nepojmljivo nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija naše države”.

“Kao što smo to već i najavili, Demokratska partija socijalista će u narednom periodu podnijeti krivične prijave protiv nadležnog tužioca zbog nepostupanja u konkretnim slučajevima povodom krivičnih prijava protiv lica koja su vršila krivična djela iz oblasti izbornih zloupotreba, ali ćemo podnijeti i krivične prijave protiv svih drugih nadležnih organa zbog nepostupanja po ovlašćenjima i činjenice da već 5. put nijesu u stanju stvoriti uslove da se izbori u Šavniku uspješno privedu kraju”, naglasili su u saopštenju.

Na taj način, ukazuju u DPS-u, zaštiće demokratiju kao sistem vladavine savremenog doba.

“Zaštitećemo Ustav Crne Gore i elementarno ustavno pravo građanina da bira i bude biran, ali i samu našu državu, od samovolje pojedinih partija i društvene klime proizvedene u post tridesetoavgustovskom perodu anarhije, bezvlašća, degradiranja državnog aparata, i u konačnom urušavanja Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

KONAČNI REZULTATI IZBORA U PODGORICI: Svi za naš grad 24 mandata, Evropa sad 13, Za budućnost Podgorice 11, Idemo ljudi 6, Ovo je naš grad četiri mandata

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Pala Vlada Dritana Abazovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nova televizija u Crnoj Gori: TVE od danas pred gledaocima

OPSTRUKCIJA LETA SA 200 NAVIJAČA „LAVICA“: Uprava podgoričkog aerodroma pokušava da spriječi odlazak za Ljubljanu

Crnogorski navijači u Sloveniji, uz ,,lavice” do kraja! (VIDEO)

Penzioner upisao Mašinski fakultet: Klupu dijeli sa studentima mlađim 70 godina