test

DPS: Saznanja o opstrukcijama za Tužilaštvo nijesu konkretna, spremaju se brojne sabotaže izbornog procesa

Standard

22/10/2022

22:26

Generalni sekretar partije Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović danas je u dva navrata obavijestio policiju o konkretnim radnjama koje pojedini učesnici na izborima planiraju kako bi opstruisali izborni proces. Protivzakonite aktivnosti se odnose na lažno prijavljivanje i zloupotrebu tužilaštva, kako bi se onemogućilo mini izbornim štabovima naše koalicije da normalno funkcionišu, saopštili su iz DPS-a.

Oni su objasnili da su primijećena nepoznata lica koja su fotografisala prostorije u cilju realizacije navedenog plana.

”Uzgred, čudi nas da ova saznanja ne predstavljaju konkretne podatke za Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, kako stoji u saopštenju Uprave policije”, dodali su oni.

Takođe, kako navode iz DPS-a, Bogdanović je policiju obavijestio da se u jednom broju opština (Podgorici, Šavniku, Baru, Bijelom Polju) njihovi oponenti, prevashodno pripadnici političkog subjekta koji je prepoznat po izazivanju incidenata, spremaju da onemoguće otvaranje pojedinih birališta, na mjestima gdje imaju predsjednike biračkih odbora.

”U saznanju smo da se konkretno u Šavniku, na izbornim mjestima gdje naši politički oponenti čine većinu u biračkim odborima, planira tendenciozno prekidanje izbornog procesa kako bi se na tim mjestima izbori automatski ponovili”, istakli su iz DPS-a.

Kazali su da, iako sve ove scenarije smatraju očajničkim potezima, skreću pažnju nadležnima i očekuju njihovu blagovremenu reakciju.

”O svakom novom pokušaju sabotiranja izbornog procesa, redovno ćemo obavještavati javnost kako bismo blagovremeno raskrinkali gubitničke planove i spriječili opstrukciju iskazivanja slobodne volje građana”, zaključili su iz DPS-a.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)