DPS Tivat: Odbor povjerenika – Komnenovićeva produžena ruka

Savršeno je jasno, kako DPS-u, tako i ostalim opozicionim partijama a vjerujemo i građanima, koga trenutno predstavlja aktuelna izvršna vlast u Tivtu, oličena u predsjedniku Opštine, gospodinu Komnenoviću. Vidjeli su građani, u predvečerje 10. maja u koliko kolona se razvrstala nekada jedinstvena lista ''Narod pobjeđuje'' koja je činila okosnicu vlasti u Tivtu, ocijenila je predsjednica Opštinskog odbora DPS tog grada Dubravka Nikčević.
DPS Tivat: Odbor povjerenika – Komnenovićeva produžena ruka

Dubravka Nikčević

“Bivša vlada, na koju su za kratko vrijeme gotovo svi već zaboravili, imenovala je petočlani Odbor povjerenika u Tivtu, kako bi se premostilo nefunkcionisanje SO Tivat. I tu ne bi bilo ništa sporno da samo imenovanje povjerenika nije bilo netransparentno a opseg nadležnosti koji im je ciljano imputiran toliko široko interpretiran da se postavlja pitanje da li su potrebni parlament i 32 odbornika ako baš sve može sa „5 u 1“”, pojasnila je Nikčević.

Gospodin Komnenović obilato koristi ovo privremeno tijelo koje je trebalo postojati, kako navodi ona,  “isključivo, kako bi razmatralo one odluke koje su urgentne ili bi se njihovim nedonošenjem nanijela znatna materijalna šteta”.

“Naravno, sinhronizacija između aktuelnog predsjednika opštine i, prije svega, predsjednika Odbora povjerenika, prilikom predlaganja i podrške za odluke koje valja sprovesti na sjednicama Odbora povjerenika je neupitna, kao što je neupitan i izraženo populistički i politički pristup usvajanja odluka. Ovdje, moramo biti nešto umjereniji kada su u pitanju predstavnici ministarstva u odnosu na „lokalne“ predstavnike u Odboru, kako zbog stručnosti tako i zbog djelimične uzdržanosti u pristupu odlučivanju”, dodala je Nikčević.

Pokazalo se to, smatra Nikčević,  i prilikom potvrđivanja odluke koju je predsjednik opštine, svojevremeno, brže bolje, donio prilikom imenovanja izvršnog direktora Komunalnog preduzeća.

“Koristeći vakuum u nefunkcionisanju Skupštine opštine, kako bi direktora ovog preduzeća imenovao na puni mandat od četiri godine. Ako je i od aktuelnog predsjednika opštine, mnogo je, mnogo u smislu davanja sebi tolikih ovlašćenja, više od dozvoljenog, a definitivno, više od prihvatljivog, jer jedino ispravno bilo je imenovanje vršioca dužnosti direktora na rok od šest mjeseci”, poijasnila je.

Na posljednjoj sjednici Odbora povjerenika, prema njenim riječima, demonstriran je “predizborni politički marketing u punom smislu te riječi”.

“S obzirom da je usvojeno niz odluka koje su jako prijemčive određenim kategorijama građana zbog visine finanijskog efekta koji im donosi, ali u tajmingu koji jedino znači političku promociju aktuelne izvršne vlasti u svrhe pridobijanja glasova. Stoga, posvećeno ćemo pratiti rad ovog privremenog tijela i ukazivati na politizaciju usvojenih odluka, a sa posebnom pažnjom ispratićemo godišnji Izvještaj o radu predsjednika opštine i organa lokalne uprave i službi opštine Tivat za 2021. godinu”, zaključila je Nikćević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pribilović: Trebalo bi biti majstor ili neznalica pa uništiti nekoliko opština istovremeno

Odgovor DPS-u: MJUDDM ne može da imputira ovlašćenja Odboru povjerenika

Raspisan javni poziv za izbor članova Odbora povjerenika u Budvi

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Borilović prije pola godine napao kolegu, presuda za nanogicu nije postala pravosnažna

Radunović: Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir, molim vas

Potresne riječi Miloša Martinovića kojima se oprostio od svoje porodice: Moji anđeli, dolazim brzo kod vas, čekajte me i volim vas

Bratstvo Borilović duboko žali zbog bezumnog akta