test

DPS: Za deblokadu pregovaračkog procesa, neohodan funkcionalan, a ne zarobljen parlament

Standard

02/09/2022

19:33

Samovoljom pojedinaca i nezapamćenim davanjem ''pauze do daljnjeg'' bez navođenja valjanog razloga i elementarnog pozivanja na neki od članova važećeg Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore, najviše predstavničko tijelo zakonodavne vlasti ponovo postaje talac zakulisnih i perfidnih radnji partija trojne koalicije koja je nakon 30. avgusta 2020. zaustavila redovno funkcionisanje Crne Gore, poručili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

“Kompletna današnja ujdurma, sa ciljem da se očuvaju fotelje, ali i borbe da dođu do njih oni koji još uvijek nijesu uspjeli zasjesti, pokazuje do kojih razmjera i granica doseže poriv i megalomanska želja za šakom vlasti isfrustriranih vječitih gubitnika sa crnogorske političke scene”, naglasili su iz Kluba.

Građani i posljednje dvije godine, na najbolji način vide da oni kojima su dali svoje povjerenje, smatraju u Klubu, “ne vode računa o državnom interesu već isključivo rade u korist čuvanja privilegija”.

“Nedavno smo svjedočili da su u želji da sačuvaju pozicije pojedine partijske strukture iskazale spremnost za pakt sa bilo kim, pa i onima koje zvaničnici sa evropskih i međunarodnih adresa ne vide kao svoje partnere. Tada smo imali prilike vidjeti besprizorne scene iz skupštinskih salona iz kojih je predlagana rekonstrukcija vlade, dok se u skupštinskim hodnicima pisao plan o izlasku iz političke krize u koju se Crna Gora nalazi od 30. avgusta 2020. godine, zbog istih onih koji su nas u tu krizu uveli”, dodaju iz Kluba poslanika DPS.

Prema njihovim riječima, danas smo samo dobili nastavak kompletne te “lakrdije” od strane onih koji, kako kažu, “godinama unazad besprizorno blamiraju i srozava ugled parlamenta”.

“Upozoravamo takve grupacije i njihove lidere koji se bave javnim poslom i koji su birani od strane građana, da se država ne vodi prevarama, spinovima, zakulisnim radnjama i zarobljavanjem institucija, nego vizionarski i zaštitom njenih vitalnih interesa”, naglasili su iz DPS.

Zbog svega navedenog i zarad očuvanja šanse da naša zemlja krene putem evropske integracije, kako navode iz DPS,  “neophodan je funkcionalan parlament kako bi se iskoristila i minimalna prilika za deblokadu pregovaračkog procesa”.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)