test

Drašković: Krivokapić predao spoljnu politiku Đukanoviću, time poslao poruku da nije dorastao funkciji premijera

Standard

10/06/2021

21:00

Portparol Nove i funkcioner DF Petar Drašković upitao je premijera Zdravka Krivokapića da li ima neku obavezu, koja nijepoznata javnosti, zbog koje je predao vođenje spoljne politike predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Time, smatra Drašković, Krivokapić šalje jasnu poruku da nije dorastao funkciji i možda ne zaslužuje da bude premijer.

“Predsjednik Crne Gore nema nikakva ustavna ovlašćenja da bi mogao bilo šta da kaže o spoljnoj politici Crne Gore koju vodi Vlada, ali je izgleda Krivokapić predao Đukanoviću i ustupio mu svoje mjesto. Tako smo danas gledali u Tirani sve premijere Zapadnog Balkana, Mila Đukanovića i komesara Varheljija, a u Podgorici paralelni susret Zdravka Krivokapića i novinara Petra Komnenića”, saopštio je funkcioner Demokratskog fronta.

On je pitao da li Krivokapić ima neku obavezu, a koja nije poznata javnosti, i da je zbog toga predao spoljnu politiku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Prema njegovoj ocjeni, posebno veliki skandal je što se na gotovo svim sastancima predsjednika vlada Zapadnog Balkana i zvaničnika EU pojavljuje Đukanović kao jedini predsjednik države.

“Poznato je da su njih dvojica imali više tajnih sastanaka i da je više vremena proveo sa Milom Đukanovićem, nego sa poslanicima koji su ga birali za premijera, pa je važno da nam odgovori da li je na tim sastancima svoje mjesto u komunikaciji sa međunarodnim adresama predao predsjedniku Crne Gore”, rekao je Drašković.

Izvor (naslovna fotografija):

Petar Drašković

Ostavite komentar

Komentari (0)