Dukaj-Medoks: Podrška Ujedinjenog Kraljevstva u digitalizaciji javne uprave

Ministar javne uprave, Marash Dukaj sastao se ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks.
Dukaj-Medoks: Podrška Ujedinjenog Kraljevstva u digitalizaciji javne uprave

Ambasadorka Medoks je čestitala ministru Dukaju stupanje na dužnost, te izrazila zadovoljstvo zbog mogućnosti da Ujedinjeno Kraljevstvo svojim iskustvima pruži podršku na planu unapređenja efikasnosti i pristupačnosti javne uprave i poboljšanja kvaliteta javnih usluga, kroz modernizaciju i inovacije u javnom sektoru. Ona je kazala da će Ujedinjeno Kraljevstvo u narednom periodu ispitati mogućnosti za pružanje podrške unapređenju informacione i sajber bezbjednosti.

”Uspješnost naše saradnje se ogleda i u realizaciji zajedničke komunikacione kampanje za promociju značaja i upotrebe elektronskih ličnih karti u procesu digitalizacije za građane i biznis zajednicu u cilju povećanju digitalne pismenosti, kao i informisanosti o javnim uslugama koje su dostupne elektronskim putem”, kazala je ambasadorka Medoks.

Dukaj je zahvalio na dosadašnjoj podršci britanske Vlade na planu unapređenja javne uprave u Crnoj Gori, snaženju administrativnih kapaciteta, prenošenjem znanja i vještina u oblastima državne uprave i realizaciju zajedničkih programa i projekata, te digitalizacije javnih usluga.

Ministar Dukaj je ambasadorku upoznao sa prioritetima u radu Ministarstvom javne uprave, te drugim projektima koji su važni za proces reforme javne uprave i digitalizacije,koji treba da obezbijede povećanje zadovoljstva građana uslugama i povjerenje građana u rad javne uprave.

”Pred nama je puno izazova i odgovor na te izazove vidimo u poboljšanju kvaliteta javne usluge, modernizaciji u javnom sektoru, s posebnim akcentom na razvoj e-uprave i digitalnog društva, sajber bezbjednosti i decentralizaciji lokalnih samouprava. Kao i unapređenju zakonskih rješenja o SPI, o elektronskom dokumentu i inspekcijskom nadzoru i novi Zakon o Vladi usklađen sa najboljim praksama dobrog upravljanja”, zaključio je Dukaj.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju na temelju buduće podrške i saradnje

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Dukaj – Popa: Intenzivnija saradnja na putu ka digitalizaciji javne uprave

Održana prva sjednica Savjeta za reformu javne uprave: Strateški prioritet Vlade reforma javne uprave

Dukaj sa delegacijom Svjetske banke: Puna podrška u reformi javne i razvoju digitalne uprave

Uz podršku EU nastavljamo rad na sprovođenju reforme javne uprave

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kad imaš muža MILIJARDERA od 91 godinu, onda tvoj život izgleda OVAKO! (FOTO)

Zbog pašenoga Bata Carevića Budva bez načelnika policije godinu dana: Terzića za šefa predložio ministar Adžić

Drecun za Standard: Zima će biti oštra, nekome kao žilet, nekome kao nož, a malom broju srećnih dobitnika, kao lopta

Francuska ministarka optužena za silovanje