test

Dukaj posjetio Šavnik: Lokalne samouprave pravi servis građana

Standard

25/07/2022

17:43

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u posjeti opštini Šavnik.

Dukaj i predsjednik opštine, Jugoslav Jakić razgovarali su o aktuelnim projektima, o funkcionisanju lokalne samouprave, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

“Zajednički moramo usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i Ministarstvo javne uprave će pružiti punu podršku opštini Šavnik u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu i reformi javne uprave, kazao je Dukaj.

Dukaj je kazao da je Vlada Crne Gore u ovom mandatu potpuno posvećena procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori i reformi javne uprave i  stvaranju efikasnije i ekonomičnije lokalne samouprave koja će biti pravi servis građana.

Jakić je pozdravio posjetu ministra javne uprave opštini Šavnik i istakao da je na današnjem sastanku razmotreno niz važnih tema , kao i o aktuelnim i predstojećim projektima opštine i aktivnostima, razmjene iskustava o novim zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou i  mjerama koje su preduzete u cilju još efikasnijeg pružanja usluga građanima.

„Opština Šavnik i u narednom periodu radiće na realizaciji mjera i aktivnosti u okviru procesa reforme javne uprave, unapređenju uslova za rad zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava”, kazao je Jakić.

Ostavite komentar

Komentari (0)