Eraković poručio Abazoviću: Ne skrivajte se iza poluistina, ne relativizujte nacionalizam

Tokom današnjeg premijerskog sata potpredsjednik DPS Jevto Eraković upitao je predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da li je komisija, koja je obrazovana da utvrdi okolnosti vezane za dešavanja u Nikšiću 13. jula, zaključila da je bilo propusta, te ko je odgovoran za propuštanje provokatora.
Eraković poručio Abazoviću: Ne skrivajte se iza poluistina, ne relativizujte nacionalizam

Jevto Eraković

“Prošlo je sedam dana, a očito rad komisije nije donio nikakve odgovore. Zašto do dan danas nema odgovora na pitanja, a vidjeli smo da je bilo propusta u radu policije”, pitao je Eraković.

On je saopštio da je kreiran sistem u kojem je poželjna mržnja prema svemu što je drugačije.

“Na najvažniji državni praznik slušali smo pjesme kako leleču Turci i kukaju bule, a da se nakon toga služi parastos ratnom zločincu Draži Mihailoviću. Vi ste išli na slavu onima koji su pjevali o lelekanju Turaka i kukanju bula. Vi zarad vaših interesa dvije godine paktirate sa srpskim nacionalizmom. I sada želite da nas pomirite vještački, stvarajući narativ o dva nacionalizma. Želite kreirati lažnu stvarnost, što jasno govori o Vašim namjerama i Vašim političkim gabaritima”, dodao je potpredsjednik DPS-a.

Eraković je kazao da je dosta bilo priče i da su dovoljno slušali Abazovića tokom protekle dvije godine.

“Više puta ste u protekle dvije godine izrekli tvrdnje koje nijesu bile tačne. U razgovorima sa različitim političkim grupacijama iznosite različite političke teze. A za organizaciju 13. jula želim odmah da vas demantujem – nije SUBNOR odlučio da preseli proslavu iz Nikšića u Bijelo Polje, nego nijesu dobili nikakav odgovor ni od Vas ni od Opštine Nikšić. Nemojte da se sakrivate iza poluistina”, poručio mu je on.

Na kraju Eraković je pozvao Abazovića da ne relativizuje nacionalizam zbog kojeg danas imamo i rat u Evropi, aludirajući na proruske organizacije u Crnoj Gori.

“Koja korupcija se krije iza ovog nacionalizma koji propagira priče o leleku Turaka i kukanju bula? Zahvaljujući kojoj korupciji taj nacionalizam već dvije godine maršira Crnom Gorom. Iza tog nacionalizma ne leži nikakva korupcija, to je problem koji je dugo prisutan na Balkanu i koji je doveo do stotina hiljada žrtava”, zaključio je Eraković, aludirajući na Abazovićeve navode.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Eraković: Svjedočimo čistkama dostojnim staljinističke ere

UŽIVO Knežević: Jeste li prijetili Đukanoviću hapšenjem? Abazović: Ne pada na pamet da bilo koga ucjenjujem

Đukanović: Ideja velikosrpskog nacionalizma nije sahranjena, realno je očekivati promjenu Vlade (VIDEO)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pogledajte 50 sekundi najvećeg javnog poniženja Putina dosad VIDEO

Konstrakta komentarisala Abazovićev odgovor Kneževiću

IZVJEŠTAJ: Djevojke iz Crne Gore se prodaju na Kosovu za prostituciju

Abazović se povukao, ništa od potpisivanja Temeljnog ugovora još neko vrijeme