test

Evropa sad: Otvoriti širi dijalog o Zakonu o oduzimanju imovine

Standard

28/02/2023

10:39

Pokret Evropa sad! poziva Vladu da uvaži primjedbe iznesene na trenutnu verziju Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću i otvori dodatni dijalog sa stručnom javnošću, međunarodnim i domaćim ekspertima i nevladinim sektorom, radi njegovog poboljšanja i omogućavanja da se utvrđuje porijeklo imovine stečene od 90-ih godina na ovamo.



“Kritike stručne javnosti na račun Nacrta ovog zakona, naročito od strane MANS, čija je borba protiv korupcije i sumnjivog bogaćenja funkcionera rezultirala stotinama predatih krivičnih prijava i mnogima koje su procesuirane, jeste dobar razlog da se Zakon dodatno poboljša”, navode iz ove partije.

Ispitivanje imovine funkcionera i njihovih porodica, kao i skrivene imovine na povezana lica, predstavlja jedan od glavnih političko-pravnih ciljeva za koje se zalaže Pokret Evropa sad, kažu u ovoj stranci.

“A da bi to moglo uspješno da se sprovede, potreban je Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću koji neće imati vremenska ograničenja, niti komplikovane procedure koje će ga učiniti neefikasnim”, navode iz Evrope sad.

Izvor (naslovna fotografija):

Pokret Evropa sad

Ostavite komentar

Komentari (0)