Fatić: Milatović, Injac i Borovinić-Bojović na štetu građana inkasiraće još 60.000 eura

Bivši ministri najgore Vlade u istoriji Crne Gore, Jakov Milatović, Olivera Injac i Jelena Borovinić-Bojović, podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije, pokazali su da nemaju drugog načina da zarade platu, osim iz državnog budžeta, saopštio je Bogdan Fatić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.
Fatić: Milatović, Injac i Borovinić-Bojović na štetu građana inkasiraće još 60.000 eura

Upravo na osnovu njihovog najnovijeg postupka, osim što im se očigledno dopao život na račun građana Crne Gore, možemo u punom kapacitetu da vidimo pravu “stručnost” bivših ministara, koji pored navodne “ekspertize”, nijesu u stanju da pronađu drugo radno mjesto, naveo je Fatić. 

Istini za volju, rijetko koji poslodavac bi bio dovoljno hrabar da zaposli ovakav kadar, uzimajući u obzir njihove rezultate iz perioda ministrovanja, dodao je. 

“Neosporavajući ničije pravo na naknadu koje proizilazi iz člana 36. Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koje se ostvaruje na lični zatjev, u isto vrijeme je korisno ukazati i na četiri osnova po kojima pravo iz stava 1 ovog člana, ne bi moglo važiti da su nekadašnji ministri:

1. Zasnovali novi radni odnos
2. Izabrani, imenovani ili postavljeni na drugu funkciju na osnovu koje ostvaruju prihod
3. Ostvarili pravo na penziju
4. To sami zatražili

Tako će Jakov Milatović i u narednom periodu, na račun građana Crne Gore, mjesečno primati oko 1.586 eura, odnosno za godinu dana inkasirati nešto više od 19.000 eura. Sa druge strane, a po istom osnovu, Jelena Borovinić-Bojović će mjesečno primati 1.762 eura, odnosno za godinu dana će ostvariti zaradu od preko 21.000 eura, dok će Olivera Injac za svoj godišnji nerad mjesečno dobijati oko 1.635 eura ili 19.620 eura u narednih godinu. 

Svakako da je kumulativni iznos od oko 60.000 eura, koliko će naši sugrađani finansirati nerad nekadašnjih ministara u narednih godinu dana, manji trošak za cjelokupnu državu od materijalne štete koju bi ministarski trio nanio našoj državi, da su ostali i dalje na svojim funkcijama”, naveo je Fatić. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

TODOROVIĆEVI BONUSI DRSKOST, Stojanović: Nagrada mu zagarantovana, i ako bi u prosjeku prevezli devet putnika po letu

LOŠA RAČUNICA DEMOKRATA: Za majke sa troje i više djece trebaće najmanje 40, a ne 25 miliona eura

Za konsultantske usluge za 30 dana izdvojeno više od 2,5 miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PUNE RUKE “POSLA” ZA ODLAZEĆI MENADŽMENT CEDIS-a: Zapošljavaju za stalno partijske aktiviste i dijele stambene kredite

Sudija Stanković podnio ostavku

Sajčić uhapšen zbog zelenaštva: Sumnja se da je dao 45 hiljada, u zamjenu za 120 hiljada eura

Koča Đurišić tvrdi da je popis u Ekselu, pa ne može da ga stavi na sajt